Прес-центр22 листопада 2017, 10:11

Функціонування пунктів обігріву та ряд інших питань розглянуто на засіданні районної комісії з питань ТЕБ та НС.

Функціонування пунктів обігріву та ряд інших питань  розглянуто на засіданні районної комісії з питань ТЕБ та НС.

В райдержадміністрації пройшло  засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На ньому було розглянуто  питання функціонування пунктів обігріву, розташованих на території Кремінського району в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр.; затверджено:  перелік потенційно-небезпечних об'єктів Кремінського району на 2018 рік, ступень хімічної небезпеки  району та результати класифікації хімічно небезпечних об’єктів, перелік ділянок, придатних для застосування у якості підривних майданчиків при знищенні вибухонебезпечних предметів спецпідрозділами ДСНС на території Кремінського району; затверджено заходи щодо поліпшення протипожежного стану об’єктів з масовим перебуванням людей, зокрема, у закладах  освіти.

Ще одне питання безпосередньо стосувалось новоутвореної та потенційних ОТГ району – необхідність створення підрозділів місцевої пожежної охорони (мається на увазі будівництво Центрів безпеки громадян).

Так, щодо останнього  питання комісія вирішила рекомендувати Кремінському міському голові та Новоастраханському сільському голові  вжити заходів по створенню підрозділів місцевої пожежної охорони та початку процедури відведення земельної ділянки у разі створення об’єднаних територіальних громад. Голові Красноріченської ОТГ слід терміново визначитись: розглянути можливість будівництва Центру безпеки громадян або забезпечити  пожежну безпеку за рахунок існуючого підрозділу ДСНС України у селищі Красноріченське.