Прес-центр17 жовтня 2018, 16:10

Голова райдержадміністрації Наталя Чехута відвідала міську школу № 3

Під час візиту Наталя Чехута разом із т. в. о. начальника відділу освіти РДА Людмилою Горбачовою оглянули навчальний заклад, пересвідчились у технічному забезпеченні перших класів школи згідно стандартів Нової української школи та побували на інтерактивному уроці у першокласників.
За інформацією відділу освіти, у зв’язку із запровадженням Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» в районі проведено ряд заходів. Так, всі вчителі початкових класів, які працюють з першачками у цьому навчальному році та керівники закладів загальної середньої освіти, пройшли обов’язковий етап перепідготовки на сайті студії онлайн-освіти EdEra та очні сесії підготовки за модулями «Сучасний учитель як провідник змін», «Зміст початкової освіти у вимірі сьогодення», «Організація ефективного та безпечного освітнього середовища», «Інтеграція: тематичний і діяльнісний підходи». Окрім цього, проводяться заходи щодо технічного забезпечення перших класів шкіл району. На сьогодні для кожного з них закуплено та підключено інтерактивні комплекси, а також очікується поставка по школам дидактичних матеріалів для покращення навчально - виховного процесу.
Що стосується ЗОШ № 3, то відповідно до розпорядження КМУ від 6 грудня 2017 року були виділені кошти на часткову заміну вікон у цьому навчальному закладі у сумі 500 тис. грн. при співфінансуванні з районного бюджету у 15 тис. грн. Також за кошти Міжнародної гуманітарної організації Save the Children відремонтовано приміщення та закуплено меблі для організації роботи дошкільної групи повного дня, яка розпочала свою роботу з початку вересня цього року. Для покращення умов перебування дітей дошкільного віку у групі короткотривалого перебування з районного бюджету виділено кошти в сумі 294 тис. грн., за які проводиться ремонт приміщень.