Прес-центр8 травня 2017, 11:05

Кремінщина відзначила День па́м'яті та прими́рення.

День па́м'яті та прими́рення — пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. 
Як і в минулому році, вся Україна приєдналась до європейської традиції відзначення цього дня – в дусі пам’яті і примирення. Зранку у місті Кремінна біля меморіалу Слави пройшов мітинг та поминальна богослужбова відправа за загиблими у роки Другої світової війни. 
Виступаючи на мітингу голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута сказала: «Ми вшановуємо подвиг Українського народу у Другій світовій, доземно схиляємось перед пам’яттю всіх борців проти нацизму. Ми згадуємо загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій. З 1418 днів та ночей війни 1225 припадає на Україну. Пам’ятаймо про це! На превеликий жаль День пам’яті і примирення в цьому році не став для України днем миру. Третій рік на сході нашої держави, як і у роки Другої світової, розриваються снаряди і гинуть люди. Страшні уроки тієї війни не засвоїли нинішні окупанти України. Від усієї душі, щиро і з великою гордістю за нашу Україну вітаємо з перемогою над нацизмом ветеранів Другої світової, учасників бойових дій, добровольців і волонтерів сьогоденної війни. Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, єдності, довголіття, родинного затишку та злагоди. І найголовніше – мирного неба над головою кожній українській родині». 
Тут же, на мітингу, матері загиблого під Іловайськом кремінянина Олександра Горобинського був вручений орден «За мужність» ІІІ ступеня. Ним Героя було нагороджено посмертно. 
Наприкінці урочистих заходів хвилиною мовчання вшанували усіх захисників України, усіх жертв Другої світової війни. Без прізвищ.. Але з глибокою пошаною і вдячністю.