Прес-центр20 лютого 2019, 14:02

Кремінська громада вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Зранку 20 лютого в Алеї Пам’яті Героїв України м. Кремінна зібрались представники громади, виконавчої влади та місцевого самоврядування, учнівська молодь. 
Звертаючись до зібрання голова Кремінської райдержадміністрації сказала: «Ми шануємо борців за свободу і незалежність нашої України всіх часів і періодів. До цього славетного пантеону приєднались наші сучасники – чоловіки і жінки, люди різного віку і соціального статусу – учасники революції Гідності. Для кожного з них були і є притаманні високий рівень громадянської активності та самопожертви. Загиблі у ті дні на Майдані увійшли в новітню історію України як Герої Небесної Сотні. Схилимо голови перед їх світлою пам’яттю… Також ми всі розуміємо, що революція Гідності не завершена, адже ми продовжуємо відстоювати нашу незалежність і цілісність нашої держави. Пам’ятаймо й про те, що беззаперечним надбанням подій п’ятирічної давнини є значне підвищення громадянської і національної свідомості українців». 
Учень Кремінської школи гімназії Ярослав Тарасов згадав про побратима навчального закладу із Черкаської області – учасника революцій в Україні, учасника проведення АТО, а нині керівника центру національно-патріотичного виховання з елементами козацької педагогіки Василя Музику: «Такі люди є прикладом свідомої реалізації чи не найголовніших прагнень особистості – свободи і гідності». 
Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання. 
Незалежно від ступеня релігійності, в кожного учасника заходу склалось відчуття, що Небесна Сотня – поряд. Як і п’ять років тому, вони знову знаходяться на передовій сучасної боротьби за незалежну, соборну, вільну Україну.