Прес-центр11 cічня 2018, 11:01

Кремінська районна лікарня отримала нове сучасне обладнання.

Раніше Асоціація працівників охорони здоров'я Кремінського району зверталась до голови районної державної адміністрації Наталі Чехути та голови районної ради Володимира Прокопенка з пропозицією про виділення з районного бюджету коштів на придбання лапароскопічної стійки. 
Даний комплекс сучасної лапароскопічної хірургії дозволяє проводити урологічні, гінекологічні, хірургічні операції без розрізів на тілі хворого. Застосування методу лапароскопічної хірургії має ряд переваг. Для хворого - це мала травматичність, короткі терміни перебування у стаціонарі (4 - 7 днів), швидке відновлення після операції, відсутність виражених хворобливих відчуттів, відсутність післяопераційних рубців.
Для хірурга лапароскопічна стійка дає збільшення до 10 разів - операція виконується майже як під мікроскопом. Така оптика дозволяє подивитися на об'єкт операції з різних сторін, що дає набагато більшу можливість огляду, ніж при традиційних операціях. 
Пропозицію медиків було почуто, і наприкінці минулого року Кремінським РТМО згадане обладнання було придбане. 11 січня п. р. керівники району разом із головним лікарем Ларисою Кульбач, медиками відділення оглянули встановлену лапароскопічну стійку. Принагідно колектив медичних працівників закладу висловив вдячність керівникам району за поліпшення матеріально - технічної бази КУ «Кремінське РТМО».