Прес-центр18 листопада 2017, 13:11

«Кремінські лелеки» ідентифікувались на проекті «Відкривай Україну».

«Кремінські лелеки» ідентифікувались  на проекті «Відкривай Україну».

У Києві відбувся фінальний етап гейміфікованого  проекту неформальної освіти «Відкривай Україну», в якому протягом року брало участь 400 команд із різних областей нашої країни. Організатори – фундація «З країни в Україну» (співзасновник Денис Блощинський) - запропонували молоді з малих міст об’єднатися в команди учнів 7-11 класів по троє в навчальній паралелі та спробувати втілити в реальність свої мрії на шкільному та міському рівнях.

Як вже повідомлялось раніше, під час півфіналу, який проходив на фестивалях у дев’яти містах, було визначено 24 переможці від кожної області. На фестивалі у Краматорську  право представляти Луганщину на фінальному етапі  вдалося команді «Кремінські лелеки» Кремінської школи-гімназії. Журі високо оцінила результативність соціальних ініціатив гімназистів, що втілилися в «Справи добро-діїв». Подарунком «Кремінським лелекам» за перемогу стало відвідування пластівської оселі «Сокіл» на Івано-Франківщині, а також фан-зустріч із Святославом Вакарчуком на концерті О.Е. в Лисичанську, організованими проектом «Відкривай Україну».

8-12 листопада команда «Кремінські лелеки», капітаном якої є Владислав Циган,  взяла участь у фіналі проекту «Відкривай Україну», зокрема знялась у  реаліті - шоу для суспільного телебачення. Команда фахівців із реалізації проектів під керівництвом Марини Ткаченко  ознайомлювала дітей із особливостями проектного менеджменту та спонукала команди для згуртування та вироблення власної стратегії. Ведучий Інтеру Олексій Фадєєв допоміг команді «Кремінських лелек» по-новому оцінити свої здібності, переконання, можливості та виробити проект молодіжної платформи, до якого схвально поставилися фахівці із менеджменту та соціальних ініціатив. Олексій Фадєєв так оцінив співпрацю із кремінськими гімназистами (пряма мова): «Офігенні діти, згуртувалися. Дивували мене своєю наполегливістю. Наше спілкування не пройшло даремно. Атмосферно».

12 листопада для фіналістів проекту провідні вітчизняні виконавці провели для молоді відкритий урок української літератури «Відкривай Україну. ІДЕНТИФІКАЦІЯ». Гурти «Правиці», «С.К.А.Й.», «MARU», «Патроничі», Лев Ременев, Пташник,  «Brunettes Shoot Blondes», «Epolets», «ALLOISE», «Zapaska», «Monochromea», «Nesprosta»,  Pianoбой  заспівали спеціально написані для концерту композиції на слова улюблених поетів зі шкільної програми від Тараса Шевченка до Ліни Костенко.

Цей благодійний захід справив враження  не тільки на молодих слухачів, а й на самих виконавців.  Відомий у Європі гурт із Кривого Рогу «Brunettes Shoot Blondes» уперше виконав композицію рідною мовою на слова Тараса Шевченка «Якби зустрілися б ми знову».

Наостанок слід додати, що «ідентифікуватися»  на проекті «Відкривай Україну» команді «Кремінські лелеки» Кремінської школи-гімназії допомагали настанови Дениса Блощницького, ідеолога та засновника цієї ініціативи: «Не чекайте чуда. Чудіть самі!»