Прес-центр10 жовтня 2017, 08:10

«Кремінські лелеки» повернулись із табору пластунів.

 Команда «Кремінські лелеки» Кремінської школи-гімназії повернулася із справжнього пластунського таборування в музеї - таборі «Сокіл», що знаходиться біля села Гриньків Рожнятинського району на Івано-Франківщині. Таке право гімназисти вибороли як переможці інноваційного фестивалю неформальної освіти «Відкривай Україну» від Луганської області. Перебування гімназистів на полонині в далеких горах організувала та провела команда пластунів під керівництвом Уляни Кропанцевої, заступника голови Крайової Пластової Старшини в Україні з питань міжнародних зв’язків. 
Місцем проведення табору обраний пластунський музей «Сокіл», який із 1924 року є осередком «Пласту» в нашій країні. «Пласт» - це Національна скаутська організація України, яка надає можливості самореалізації та сприяє патріотичному самовихованню молоді на провідних засадах українського суспільства. 
Програма, яку підготували пластуни для дітей із Луганщини, була вражаючою й не залишила байдужим нікого. Як калейдоскоп мінялися заходи: заняття зі стрільби та протимінної безпеки від львівського волонтерського об’єднання «Патріот», вироблення справжніх луків і оберегів у національному стилі, виготовлення паперових літаків, вправи із тімбілдінгу (згуртування команд), інтерактивні ігри «Ейдж», «Таємний друг», лекції з виживання, нескінченні квести, конкурси «Пласт шукає талант», ватра «Я піду в далекі гори», гра у футбол у великих надувних кульках, національні танці, мандрівка по гірських стежках, спортивні змагання, посиденьки у «Світлиці». 
Гімназисти проявили себе із гарного боку як товариські та ініціативні, творчі та неординарні особистості, справжні лідери, відчули себе справжньою командою, представниками Кремінщини. 
Коли табір вирушив додому через Івано-Франківськ і Київ, команду «Кремінських лелек» чекали ще приємні сюрпризи: два історичні квести від Української академії лідерства, екскурсія в Софійський собор, а також зустріч із Тарасом Тополею, фронтменом групи «Антитіла» та відомим волонтером, який, спілкуючись із гімназистами, порадив: «Не забувайте творити добрі справи – і світ стане кращим».