Прес-центр11 грудня 2017, 15:12

Луганському коледжу культури і мистецтв виповнилося 90 років

11 грудня коледж Луганської державної академії культури і мистецтв відзначив свій 90-й день народження. З початку окупації Луганська навчальний заклад переїхав до Кремінної. Не маючи виробничих потужностей, які залишились у рідному місті, він з часом відновив свою повноцінну роботу – завдяки енергії адміністрації та колективу коледжу на чолі із директором Людмилою Сабо, а також за підтримки обласної та місцевої влади. 
Серед запрошених на урочистості, які відбулись у Кремінській районній музичній школі, були присутні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук, голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко та інші посадовці і колеги зі сфери культури.
«Щиросердно вітаю вас із 90-ю річницею закладу. До цієї дати навчальний заклад йшов довгою дорогою наполегливої праці багатьох поколінь досвідчених, творчих, талановитих викладачів. Ваш навчальний заклад знаний не тільки на Луганщині, але й в усій Україні. То ж бажаю продовжувати та приумножувати славні традиції коледжу культури. Ви здійснюєте велику роботу у сфері духовного відродження української нації, підготовці кваліфікованих кадрів. А ми обіцяємо і надалі співпрацювати і всебічно підтримувати ваш заклад» - зазначила у своєму виступі Наталя Чехута.
Під час урочистостей викладачі та співробітники закладу були нагороджені відзнаками всеукраїнського, обласного, районного та міського рівнів, а ювілейну концертну програму склали вокально-танцювальні номери студентів навчального закладу.
Хотілось би відзначити, що свою сучасну назву коледж культури одержав у 1997 році. У той же час музичне, художнє й культосвітнє училища об'єдналися в один навчальний заклад. Але днем народження все ж таки вважають 1927 рік. Саме 90 років тому в Луганську з'явилося перше профучилище культури.