Прес-центр18 лютого 2019, 15:02

Лютневі дні 2014 року – ще одна драматична сторінка в новітній історії України.

20 лютого в нашій державі встановлено пам'ятний день задля увічнення відваги та самопожертви громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Саме цього дня п’ять років тому на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності, а в сонм українських борців за незалежність увійшла ще одна Сотня – Небесна. 
Цими днями Україна вшановує своїх Героїв. Урочисті меморіальні і тематичні заходи проходять як у Києві, так і у в регіонах. Декілька останніх років на вулиці міст і сільських населених пунктів, в різний час доби виходять дорослі й діти, щоб взяти участь у тихій акції «Ангели пам’яті».
На деревах і в громадських місцях з’являються паперові ангели – як згадка про тих, хто пішов з земного життя, але продовжує жити в нашим думках, в наших серцях, в нашій пам’яті, - про Героїв Небесної Сотні. 
До тихої акції «Ангели пам’яті» долучилась й учнівська молодь Кремінщини.