Прес-центр11 жовтня 2018, 15:10

На базі районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді пройшла робоча зустріч з питань планування спільних заходів по протидії домашнього насильства та булінгу у підлітковому середовищі.

Булінг (цькування) - явище не нове, але наразі є актуальною проблемою в нашому суспільстві. В його системі вирізняють три сторони: жертви, нападники та свідки. Вплив цькування відбувається на всі три категорії. Зокрема, український дослідник булінгу Богдан Петренко зауважував, що цькування є зменшеною копією терористичного акту — у ньому є прямі та непрямі жертви, насилля та інформаційний ефект, а його мета — не лише вплив на безпосередню жертву, а й формування відповідних моделей поведінки з боку всієї групи, у тому числі й свідків.
Є декілька причин, які призводять до формування булінгу, в т. ч. сімейне виховання, ставлення до насилля у самому суспільстві. Тому особливої уваги у вирішенні цього питання потребує проведення профілактичної та просвітницької роботи, перш за все, у родинах. 
11 жовтня на базі районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді пройшла робоча зустріч з питань планування спільних заходів по протидії домашнього насильства та булінгу у підлітковому середовищі. Участь в обговоренні та відпрацюванні спільного плану заходів взяли представники ювенальної превенції Кремінського відділу поліції, Кремінського РЦСССДМ, мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та Кремінське бюро правової допомоги