Прес-центр24 липня 2017, 15:07

На фінішну пряму вийшли господарства Кремінщини по збору ранніх зернових.

На фінішну пряму вийшли господарства Кремінщини по збору ранніх зернових.

Станом на 24 липня  сільськогосподарські підприємства  Кремінського району зібрали 71 відсоток ранніх зернових культур.

Днями голова райдержадміністрації та голова районної ради ознайомились із ходом збиральних робіт у СКС «Агро» та ПП СВФ «Агро». Керівники району поспілкувались із директорами господарств, оглянули наявні потужності та обговорили перспективи подальшого розвитку.

Зокрема,  СКС «Агро» має в обробітку понад  2,7  тис. га землі. Господарство обробляє землі на територіях  Червонопопівської сільської ради та Красноріченської  селищної ради. Площа збирання ранніх зернових та зернобобових  культур в поточному році  по господарству склала  700 га.  Станом на 24.07.2017 р. господарство намолотило  2651  тонну зерна  на площі 700 га   при  середній    врожайності 37,8 ц/га.

ПП СВФ «Агро» має в обробітку 2,9  тис. га землі. на території Варварівської сільської ради. Площа збирання ранніх зернових та зернобобових  культур в поточному році  складає  965 га.  На цей день намолочено  4196 тонн зерна озимої пшениці  на площі 777 га    при  середній   врожайності 54 ц/га.

В ході  візиту до господарств керівники району взяли за правило відзначити кращих працівників. Так, цього разу голова РДА Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко вчули Грамоти за високі професійні досягнення Володимиру Хмельницькому, Роману Булаху (СКС Агро) та Івану Кошмаку і Олексію Єпініну (ПП СВФ «Агро»).