14 квітня 2017, 14:04

На громадській раді обговорили стан цивільного захисту населення в умовах проведення АТО.

На громадській раді обговорили стан цивільного захисту населення в умовах проведення АТО. 
13 квітня пройшло засідання громадської при Кремінській РДА. Окрім членів ради, в ньому взяли участь представники відділу житлово – комунального господарства райдержадміністрації, міської ради, міськрайонного відділу ДСНС, інші посадовці, а також жителі міста, які вирішили не залишатись осторонь тематики засідання. 
У березні 2015 року стан цивільного захисту у районі вже обговорювався на громадській раді. Тоді в ньому активну участь взяли люди, які переїхали у Кремінну з територій, що піддавались обстрілам. Саме вони емоційно говорили про те, що, власне, як і ми, теж ніколи не думали, що у ХХІ столітті вони будуть бігти до підвалів, рятуючись від обстрілів. Проте, сталось не так, як гадалось… . 
За підсумками минулого засідання були прийняті певні рекомендації, які направлялись до органів влади для врахування. Як констатувала член громадської ради Ольга Задорожня, більшість з цих рекомендацій – не врахована. Так, майже без змін залишився незадовільним стан підвальних приміщень у багатоквартирних будинках, існуючі в районі ПРУ не готові на сто відсотків, немає відпрацьованої сучасної системи оповіщення про виникнення надзвичайних ситуацій та багато іншого. Навіть, такий на перший погляд неважливий аспект як відсутність нових інформаційних табличок на перейменованих вулицях, може стояти на заваді миттєвому вжиттю необхідних заходів в разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з проведенням АТО. Стурбованість громади викликає подальша «доля» приміщення ПРУ на колишньому заводі «Хімавтоматика». 
Членами ради відмічені і позитивні приклади. Так, у районному територіальному медичному об’єднанні ПРУ знаходиться у доброму стані. 
З урахуванням попереднього засідання, громадською радою підговлені нові рекомендації, які, на їх думку, дозволять покращити систему цивільного захисту населення нашого району в умовах проведення антитерористичної операції.