Прес-центр23 травня 2017, 14:05

На колегії райдержадміністрації розглянуто декілька важливих питань

Сьогодні під головуванням голови райдержадміністрації Наталі Чехути відбулось засідання колегії райдержадміністрації. В засіданні колегії взяли участь представники міської, селищної та сільських рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ, організацій та ЗМІ.

Серед питань порядку денного щодо виконання бюджету району за І квартал поточного року, стану малюкової смертності в районі за минулий рік та шляхів її зниження, значна увага приділялась розгляду питання роботи житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення району в минулому опалювальному сезоні та підготовці до нового.

За інформацією першого заступника голови райдержадміністрації Романа Мар’ясова опалювальний сезон пройшов задовільно, без виникнення значних аварійних ситуацій незважаючи на складні соціально - економічні умови.

Директором КП «Креміннатеплокомуненерго» Володимиром Маруніним у співдоповіді було зазначено, що заборгованість за послуги теплозабезпечення станом на  1 травня склала понад 4 млн. грн., з яких 71 відсоток – це борг населення враховуючи субсидії.  

Тому, з метою забезпечення сталої роботи об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району в наступному опалювальному  сезоні колегією було прийняте рішення рекомендувати міському, селищному та сільським головам, керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності забезпечити своєчасну оплату за поточне споживання енергоносіїв та житлово-комунальні послуги, впровадження енергоощадних технологій, обладнання, заходів з енергозбереження та підвищення енергоефективності. Директору КП «Креміннатеплокомуненерго»  рекомендовано забезпечити реалізацію дієвих заходів щодо погашення населенням та організаціями усіх форм власності заборгованості перед підприємством за отримані енергоносії та послуги.

        Окрім цього, наголошувалось на необхідності безумовного виконання норм і правил експлуатації  інженерних об'єктів, споруд і мереж, а також внутрішньобудинкових систем, втілення першочергових заходів з енергозбереження і зменшення споживання природного газу та електричної енергії підприємствами комунальної теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства, проведення ремонту об’єктів транспортної інфраструктури, автошляхів загального користування та комунальної власності відповідно до затверджених графіків та інше.                                                                                

Після розгляду всіх  питань порядку денного на засіданні були прийняті відповідні рішення.