Прес-центр9 жовтня 2018, 14:10

На Кремінщині перебуває делегація з Радехівщини.

До селища Красноріченськ завітала делегація з села Лопатин Радехівського району, що на Львівщині. До складу делегації увійшли 18 учнів та 3 педагоги Лопатинської школи.
Щоб познайомитись і дізнатись про перші враження лопатинців, їх запросили на зустріч голова райдержадміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко. 
Присутні вчителі і учні в унісон відзначили дуже теплий прийом приймаючої сторони, насичену цікаву програму перебування. Як розповіли гості, з самих перших хвилин було море позитиву, вражень та цікавих моментів. 
Серед іншого, радехівські вчителі відзначили високий рівень сільської школи, наочні результати необхідного фінансування на утримання та розвиток навчальних закладів. 
Голова райдержадміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко поспілкувались із делегацією та побажали насиченого перебування на Кремінщині, гарного настрою, знайти друзів і висловили сподівання, що це буде їх перша, але не остання поїздка на Луганщину.
Нагадаємо, що в рамках проекту «Змінимо країну разом» #Змінимо_країну_разом Красноріченська загальноосвітня школа та Лопатинська загальноосвітня школа Радехівського району Львівської області підписали договір про співпрацю.
Мета проекту – це подолання стереотипів щодо різності поглядів, культури, традицій нашого народу. Діти матимуть змогу познайомитися з історією, пам’ятками культури нашого регіону обговорити і поділитися своїми поглядами по відношенню до національних стереотипів, культурного розмаїття, толерантності та міжкультурного діалогу в неформальній обстановці.