Прес-центр3 липня 2017, 11:07

На минулому тижні пройшло засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

На минулому тижні пройшло засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

На порядку денному засідання стояли питання щодо сім’ї, гендерної рівності, дискримінації за ознакою статі, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми та сприяння формуванню позитивного ставлення до сім’ї, відповідального батьківства, відродженню та збереженню національних сімейних цінностей, утвердженню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

Директором центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Іриною Смагою було проінформовано присутніх, що в рамках проекту МБФ «Українська фундація громадського здоров`я», який спрямовано на забезпечення захисту жінок і дівчат в умовах збройного конфлікту та розширення доступу до правової, медичної, соціально – психологічної допомоги, а також направлений на забезпечення підтримки місцевих надавачів соціальних послуг, Кремінський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з представниками мобільної бригади здійснює виїзди у віддалені населені пункти району, проводить моніторинг та надає індивідуальні та групові консультації особам, які постраждали від гендерно – обумовленого насильства. Протягом ІI кварталу поточного року здійснено 70 виїздів, охоплено 18 населених пунктів району, виявлено 203 клієнти, яким надано 498 послуг.

В селах Нововодяне, Новоастрахань, Невське, Діброва та в місті Кремінна  були проведені  вуличні акції «Насильству – ні» з роздачею буклетів, також проведені міні – тренінги «Чи є це насильство?», «Вчимося захищатися від насильства», «Подолання психологічних наслідків насильства» тощо.

За ІI квартал перевірено 18 повідомлень щодо виникнення реальної загрози вчинення насильства (інформування про встановлену законодавством відповідальність, органи, установи та організації, які надають ту чи іншу допомогу потерпілим від насильства в родині), взято на контроль 1 сім’ю. 3 повідомлення перевірено щодо скоєння кіберзлочинів відносно дітей, під контроль взято 3 сім’ї.

Окрім цього обговорювалась інформація щодо протидії торгівлі людьми, нелегальної трудової міграції, робота служби у справах дітей із родинами, які знаходяться на обліку в соціальній службі та інше.