Прес-центр13 серпня 2018, 16:08

На шляху до Нової української школи

На шляху до Нової  української школи  

В аспекті виконання районної цільової програми «Освіта Кремінщини на  2017-2020 роки», проаналізовано роботу системи освіти району з опанування освітянських змін у зв’язку з прийнятою Міністерством освіти і науки  Концепцію Нової української школи.  Як відомо, у цьому навчальному році початкова школа продовжила працювати за оновленими програмами, зміни до яких прийнято у вересні 2016 року.

З метою підготовки вчителів, які протягом навчального року  працюватимуть в перших класах, організована їх курсова підготовка задля  підвищення  фахового, загальнокультурного, методичного рівня.

Продовжується удосконалення навчально-матеріальної бази закладів загальної середньої освіти. Згідно розпоряджень Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 року № 689-р , від 6.12.2017 р. № 861-р «Деякі питання розподілу в 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» вдалося реалізувати ряд проектів на суму 1 075 000 гривень, а також планується    у 2018  році освоєння  коштів на  суму  900 тис. грн.

Для Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, як реалізатору багаторічного проекту  «Школи сприяння здоров’ю»,  виділено 500 тисяч гривень  на придбання спортивного обладнання, 200 тисяч гривень виділено для придбання навчального обладнання  для Красноріченської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, для Варварівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Кудряшівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, начально-виховного комплексу «Новоастраханська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» виділено 125 тисяч гривень кожному закладу для придбання комп’ютерних класів та  мультимедійних  комплексів.

Відділом освіти були вжиті заходи щодо стовідсоткового  забезпечення учнями необхідними сучасними підручниками. Так, у ході  ІІ етапу конкурсного відбору проектів підручників для перших, п’ятих, десятих класів було здійснено замовлення з використанням модуля прозорого вибору підручників на базі ІТС «ДІСО».