Прес-центр18 квітня 2018, 10:04

На виконання Указу Президента в регіонах розпочата підготовка заходів до 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2018 році Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» в регіонах розпочата підготовка відповідних заходів. 
Днями голова РДА Наталя Чехута провела робочу нараду, де було обговорено організаційні питання по вшануванню на Кремінщині подвигу старшого покоління, увічнення пам’яті жертв війни. 
Наразі у Кремінському району проживає 21 учасник бойових дій у Другій світовій війні. Зрозуміло, що за невеликим виключенням, ці люди за станом здоров’я і через поважний вік не зможуть взяти участь в урочистих або святкових заходах, тому шановних ветеранів привітають вдома делегації з числа посадовців, громадськості, молоді. 
Голова адміністрації Наталя Чехута окремо звернула увагу відповідальних працівників на дотримання строків здійснення заходів з упорядкування та підтримання у належному стані меморіалів, пам’ятників, військових поховань жертв Другої світової війни. Зокрема, за інформацією міського голови, реконструкцію пам’ятника на площі Парковій (колишня Петровського) буде завершено до 8 травня. 
На території нашого району знаходяться братські військові поховання. Людей, які поклали життя заради визволення кремінської землі від нацизму, вшанують учасники своєрідного марафону пам’яті. 
8 та 9 травня у районному центрі, у Красноріченську та сільських населених пунктах пройдуть урочисті заходи. 8 травня біля меморіалу Слави пройде акція до Дня пам’яті та примирення і панахида, а 9 травня урочистості зранку будуть організовані на площі Красній – мітинг, концерт, покладання гірлянди Слави та польова каша для ветеранів.