Прес-центр14 серпня 2017, 14:08

Орендна плата за земельні паї: курс на збільшення.

Орендна плата за земельні паї: курс на збільшення.
Під час проведення цьогорічної кампанії по збору ранніх зернових культур голова райдержадміністрації Наталя Чехута відвідала окремі господарства. Спільно із керівниками ПП, фермерських господарств вони обговорювали перспективи  подальшої діяльності агропідприємства на території Кремінського району, тісної співпраці з місцевими громадами, а також питання повної сплати та можливості збільшення розміру за користування земельними паями.

 Так, у  2017 році аграріями Кремінського району було укладено 9499 договорів оренди з власниками земельних часток (паїв). Згідно укладених договорів нараховано 49,6 млн. грн. орендної плати, що  на 14,8 млн. грн.  більше у порівнянні з минулим роком, і складає 5% від нормативно-грошової оцінки земель з урахуванням коефіцієнтів індексації.

 Слід відзначити, що найвищій відсоток виплати суми орендної плати нараховано у  ПСП АФ «Чкалова» - 10%, ПП «Владар» - 6,5 % ,  Ф/Г   «Поле» - 6,2 %.

На сьогоднішній день агроформуваннями   району виплачено орендної плати понад 50% від нарахування. Виплата проводиться зерном, грошовими коштами та іншою продукцією.