Прес-центр6 лютого 2020, 11:02

Позашкільна освіта, як окрема ланка освітньої системи України, є додатковим і, водночас, потужним засобом у забезпеченні повноцінного розвитку всебічної і гармонійної особистості.

Саме у творчості відбувається формування людини, саме через творчість стає можливим вияв її неповторної індивідуальності.
«Сучасні підходи до розвитку творчих здібностей особистості в діяльності закладів позашкільної освіти» - так називається методичний посібник, в якому опублікований досвід роботи педагогів будинку дитячої творчості Кремінської районної ради : керівника гуртка - методиста студії «Чудова майстерня» Олени Авчиннікової та педагога-організатора по роботі з дитячими громадськими організаціями Олени Нестеренко.
Посібник рекомендовано Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації. Запропоновані в ньому матеріали знайомлять читачів з практичними доробками фахівців різних напрямів позашкільної освіти та можуть бути корисними своїми ідеями для подальшого впровадження в діяльність педагогами закладів позашкільної та загальної середньої освіти.
Олена Авчиннікова має великий досвід та значні досягнення районного, обласного, Всеукраїнського рівнів у роботі за різними техніками: орігамі, канзаші, паперопластика, світфлористика та ін.
Олена Нестеренко представила досвід роботи «Сучасні підходи до розвитку лідерських якостей особистості засобами учнівського самоврядування» та сценарій районного огляду-конкурсу учнівського самоврядування «Крок до успіху». Олена займається цією діяльністю більше десяти років, на її рахунку велика кількість районних заходів для учнівської молоді різних напрямів - лідерство, волонтерство, інтелектуальні турніри, форуми, конференції та ін.