Прес-центр4 листопада 2019, 11:11

Про впровадження новітніх технологій та нових сервісів в органах Пенсійного фонду України поговорили сьогодні в райдержадміністрації.

Сьогодні в.о. голови райдержадміністрації Володимир Позняк провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, головою районної ради та керівниками районних установ і організацій.
Під час наради перший заступник начальника Рубіжанського об’єднанного управління Пенсійного фонду України Луганської області Лариса Лисенко розповіла присутнім про впровадження новітніх технологій та нових сервісів в органах Пенсійного фонду України, а саме: про роботу порталу електронних послуг та його можливості та мобільного додатку «Пенсійний фонд України».
Як запевнила Лариса Лисенко, користуватись новими сервісами швидко і зручно. За їх допомогою пенсіонери, фізичні особи отримують в режимі он-лайн доступ до інформації в пенсійній сфері. Кожна застрахована особа, попередньо зареєструвавшись у базі даних веб-порталу, може щомісяця отримувати на свою електронну адресу виписку із системи персоніфікованого обліку, в якій зазначатиметься перелік страхувальників, які подавали щодо неї відомості в систему персоніфікації, вказуватиметься сума заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількість днів для стажу, відмітки про сплату пенсійного (єдиного) внеску; відомості про спеціальний (пільговий) стаж.
Маючи на руках такі дані, працівник може легко контролювати, як його роботодавець сплачує за нього єдиний внесок, і в разі потреби, звернутися до нього із претензіями. Пенсіонери ж зможуть регулярно отримувати відомості із власної пенсійної справи: вказуватиметься вид та сума призначеної пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством; назва закону, згідно з яким призначено пенсію, тощо.
Уся індивідуальна інформація, зокрема, і персональні дані, що містяться в Держреєстрі, є конфіденційними і не підлягають розголошенню.