Прес-центр11 грудня 2019, 15:12

Продовжується робота з обладнання елементами доступності об’єктів соціальної інфраструктури.

На відділ містобудування та архітектури райдержадміністрації покладені обов’язки по проведенню роз’яснювальної роботи щодо необхідності організації доступності об’єктів, діючих будівельних норм, моніторингу по забезпеченню доступності для осіб з обмеженими можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури.
Як повідомляє відділ містобудування і архітектури, за 2019 рік по району було обладнано елементами доступності 14 об’єктів, 2 знаходиться в стадії обладнання. Загальна сума виконаних робіт становить 437 тис. грн., з них 100 тис. грн. – місцевий бюджет, 30 тис. грн. – за рахунок ДФРР, 60 тис. грн. – не бюджетні кошти, 225 тис. грн. – державний бюджет, 22 тис. грн. бюджет Пенсійного фонду.
Обладнані пандусами міські школи №1 та №4, Красноріченська, Бараниківська, Єпіфанівська, Новоастраханська, Голубівська, Макеївська школи, Красноріченський будинок культури, центральна районна бібліотека, Кремінський краєзнавчий музей, Кремінський відділ Рубіжанського об’єднаного управління Пенсійного фонду. В будівлі КНП «Центр ПМСД Кремінської районної ради» (центру первинної медико-санітарної допомоги) облаштовано вбиральню для потреб людей з інвалідністю. Управління праці та соціального захисту населення обладнано тактильними табличками з шрифтом Брайля. По приміщенням Кремінської міської ради та Кремінському відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури ведуться роботи по облаштуванню елементами доступності.
Не обладнані елементами доступності на сьогоднішній день залишаються будівлі Варварівської, Кудряшівської, Новоастраханської, Нововодянської сільських рад; виборчі дільниці: будівля міського будинку культури, будівлі школи у Старій Краснянці, клубу у Діброві і Житлівці, колишньої сільської ради у с. Новоолександрівка та Луганського національного університету ім. Т. Шевченка (колишня будівля Кремінського професійного ліцею).