Прес-центр1 лютого 2019, 14:02

Протягом 2018 року на споживчому ринку товарів спостерігався баланс попиту та пропозиції

Протягом 2018 року на споживчому ринку району продовжувались позитивні  зміни  в розвитку матеріально-технічної  бази торгівлі: створювались роздрібні торговельні об’єкти з покращеним обслуговуванням населення, здійснювався капітальний ремонт діючих та законсервованих об’єктів торгівлі, поширювалась система оплати із застосуванням платіжних карток (з використанням POS-терміналів) тощо. В цілому, протягом 2018 року  на споживчому ринку товарів  було забезпечено баланс попиту та пропозиції.

Незважаючи на складну ситуацію в регіоні, торговельна мережа району  в кількісному значенні протягом 2018 року залишилась майже без змін.

За рахунок приватного капіталу суб’єктами господарювання відкрито 13 непродовольчих об’єктів торгівлі, в т.ч. 5 аптечних закладів. Закрито за 2018 рік 6 об’єктів торгівлі. Причини закриття торговельних об’єктів, це припинення  підприємницької діяльності, збільшення орендної плати, пере облаштування об’єктів під офіс,  релігійний заклад тощо.

Станом на 01.01.2019 р. торговельну діяльність в районі здійснює 384 об’єкти роздрібної торгівлі, в т.ч. 244 стаціонарних об’єктів - магазинів та 102 напівстаціонарних.

Із загальної кількості магазинів продовольчі складають 136 одиниць, непродовольчі – відповідно 108.

На території району функціонують 2 офіційно зареєстровані ринки змішаної спеціалізації: ДП «Кремінський ринок» та «Вечірній ринок» КП «Кремінна-комунсервіс».

Протягом 2018 року  на споживчому ринку району було забезпечено баланс попиту та пропозиції. Місцеве виробництво хліба та хлібобулочних виробів забезпечує до 40% фактичної потреби споживання населення району, інша частина потреби забезпечується за рахунок ввезення даного виду продукції з інших регіонів (Луганської та  Донецької областей). В разі потреби місцеве виробництво збільшується, що дає можливість забезпечувати  загальну потребу району.

Питома вага інших продуктів місцевого виробництва у порівнянні  з фактичною потребою району становить  до 50 %, але за рахунок ввезення даного товару  з інших  регіонів як Луганської так і інших областей, потреба в цих  продуктах задовольняється  у повному обсязі. Окрема увага  райдержадміністрацією приділяється забезпеченню населення  картоплею та овочевою продукцією, для чого запрошуються фермерські господарства з інших регіонів (Волинська, Рівненська область) для реалізації продукції за цінами виробника. Торговельна  мережа району  забезпечена в повному обсязі основними видами продовольчих товарів.

 

За інформацією управління економіки райдержадміністрації