Прес-центр11 cічня 2021, 15:01

Протягом 2020 року на первинний облік служби у справах дітей Кремінської РДА було взято 26 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Протягом 2020 року на первинний облік служби у справах дітей Кремінської районної державної адміністрації було взято 26 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, у минулому році 12 дітей втратили своїх батьків і відповідно мають статус сиріт.  14  дітей були позбавлені батьківського піклування через дві основні причини – це наявність у батька, матері хвороби, що перешкоджає виконанню батьківських обов'язків, та позбавлення у судовому порядку батьківських прав.  

Наразі  21 дитина за сприяння служби влаштована під опіку або піклування, 5 продовжили навчання в державних закладах.  

В січні 2020 р. відповідно до рішення Кремінського районного суду усиновлено одну дитину, позбавлену батьківського піклування, яка перебувала на первинному обліку служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації. Дитина разом із батьками проживає у Кремінському районі.

Також у  2020 році у районі було створено   прийомну родину,  до якої влаштовано двоє  дітей.

Всього на початок 2021 року у Кремінському районі функціонує 4 прийомних родини,  в яких виховується 6 дітей,   2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 11 дітей та 59 сімей опікунів/піклувальників, в яких виховується 96 дітей.

У зв'язку з утворенням служби у справах дітей Красноріченської селищної ради,  до Красноріченської ОТГ у минулому році було передано особові справи дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, місцем походження яких є територія Красноріченської громади.

Служба у справах дітей на цей час утворена і при Кремінській міській раді.

Необхідно відзначити, що питання профілактики соціального сирітства весь час перебувало на особистому контролі голови Кремінської райдержадміністрації.