Прес-центр3 cічня 2018, 13:01

Протягом минулого року проведено 94 спортивні заходи районного та 28 заходів обласного та регіонального рівнів

Як повідомляє сектор молоді і спорту Кремінської райдержадміністрації, протягом минулого року проведено 94 спортивні заходи районного та 28 заходів обласного та регіонального рівнів. На організацію змагань було використано 86,9 тисяч гривень з районного бюджету та залучено більше 700 тисяч позабюджетних надходжень. У змаганнях взяли участь близько 8,5 тисяч учасників. 
У навчальних закладах району наразі працює 44 гуртки чи секції спортивного напрямку, які відвідують близько 900 учнів. У відділеннях боксу, вільної боротьби, велоспорту, футболу, баскетболу, плавання, легкої атлетики та шахів Кремінської ДЮСШ займається майже 300 учнів.
У Красноріченській, Булгаківській, Макеївській, Червонопопівській та Новомикільській громадах систематично проводять тренування інструктори районної ради «Колос». 
З метою пропаганди фізичної культури та спорту, на громадських засадах активно проводяться змагання у Варварівці, Невському, Єпіфанівні, Новокраснянці, Новоастрахані, Голубівці, Бараниківці. Таким чином, до систематичних занять та змагань, підготовки місць та організації змагань залучаються учні і молодь, які своєю працею подають приклад одноліткам.
Слід відзначити, що під час свят у районі проводяться показові змагання, ігри, конкурси, естафети, розваги. Найбільшою популярністю в учнів і молоді користується турнір «Богатирські ігри», який традиційно організовує та проводить Олександр Дубовий. 
 Зростає популярність змагань з вуличного футболу. Спартакіада вчителів, медичних працівників та змагання серед працівників комунальних підприємств та установ проходять не менш захоплююче. В обласних змаганнях з велоспорту на шосе, які щороку збирають близько сотні велосипедистів, у цьому році брали участь спортсмени Луганщини, Харківщини, Донеччини.
Водночас існують і проблеми. Серед них - недостатнє забезпечення спортивних залів, приміщень для занять фізичними вправами, спортивних майданчиків необхідним обладнанням та інвентарем. Проте із року у рік ситуація поліпшується. 
З метою більшого залучення населення до занять фізичною культурою та спортом, більшої зацікавленості та відповідальності інструкторів, їх ефективної роботи, сектор молоді та спорту Кремінської райдержадміністрації ініціює питання роботи таких фахівців у кожній громаді, щоб жителі, зокрема, учні та молодь, мали можливість реалізувати себе та проводити вільний час на спортивних майданчиках. 
 Команди району приймають участь у обласних та всеукраїнських змаганнях. Серед команд загальноосвітніх закладів Луганської області організовуються та проводяться комплексні заходи «Олімпійське лелеченя», «Старти надій», «Козацький гарт», «Джура». Команди Кремінського району завжди втручаються у боротьбу за найвищі місця. Так, команда Кремінської ЗОШ№2 стала переможцем обласних фінальних змагань «Олімпійське лелеченя» і призером обласних змагань «Козацький гарт» та «Старти надій». 
Чемпіонами Луганської області та призерами чемпіонату України з присвоєнням звання «Майстер спорту України» стали Сергій Дворцов (пауерліфтинг), Сергій Поздеєв (пауерліфтинг), Олексій Котляр (шахи), виконав нормативи «Майстра спорту» Микола Коваленко (бокс).
Команда Кремінського району стала срібним призером Всеукраїнських змагань з дворового футболу у м. Києві. Велосипедисти Сергій Кочеров, Богдан Коваленко та Марина Бутенко стали призерами всеукраїнських змагань з велоспорту маунтинбайк. Микола Коваленко став у 2017 році дворазовим призером першості України з боксу. 
Юні шахісти за 2017 рік вибороли 5 чемпіонських перших місць, 4 «срібла» та 6 бронзових нагород. Майстри малої ракетки Олександр Лосєв та Оксана Лосєва стали чемпіонами Луганської області з настільного тенісу та представляли Луганщину на всеукраїнських змаганнях. Оксана Лосєва виборола срібну нагороду на всеукраїнських змаганнях у м. Ужгород. 
 Це далеко не всі спортивні здобутки Кремінщини. Як то кажуть, далі буде!