Прес-центр6 cічня 2021, 11:01

Протягом минулого року у Кремінському районі сталось 365 пожеж

Протягом минулого року у Кремінському районі сталось  365 пожеж.

Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по всій території країни. Зокрема, на території Кремінського району у 2020 році виникло 365 пожеж, з яких 93 – у житловому секторі, 6 – на транспорті, 266 – суха рослинність та сміття на відкритій території. На пожежах загинула 1 людина, травмовано 2 особи. Сума прямих матеріальних збитків склала понад 2 млн. 477 тисяч грн., сума побічних матеріальних  збитків -  56 млн. 415 тисяч грн.

Якщо говорити про причини загорянь, то серед них лідирує необережне поводження з вогнем - 306 випадків,  далі йде порушення правил експлуатації електричних мереж та обладнання (29 випадків), порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення (19).

Впродовж весняно-літнього періоду 2020 року на території Луганщини сталися дві масштабні лісові пожежі, які визнані надзвичайними ситуаціями державного рівня, до ліквідації було залучено понад 759 чоловік особового складу підрозділів ДСНС України, 182 одиниці пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки, у тому числі 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти ДСНС. В результаті пожеж знищено понад 30 тисяч гектарів лісових насаджень, до зони ураження потрапило 32 населених пункти Старобільського, Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів.

Головним чинником виникнення пожеж залишається людина, нехтування  правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті. Пам’ятайте, що Ваше життя та життя оточуючих дорожче понад усе. Особливо про це треба не забувати у період новорічно – різдвяних свят.

 

За інформацією Кремінського міськрайонного відділу ДСНС