Прес-центр17 серпня 2018, 11:08

Проведено черговий рейд, направлений на впорядкування місць здійснення торговельної діяльності в районному центрі

Літо в розпалі, спекотна погода стоїть щодня не перший тиждень, та деяким заповзятливим мешканцям міста це не на заваді. Випадки торгівлі без дотримання температурного режиму та «стихійної» торгівлі можна спостерігати поблизу ринків та найбільш відвідуваних громадських закладів, наприклад, біля лікарні. 
З метою недопущення виникнення випадків харчових отруєнь та захворюваності на ботулізм, представниками Кремінської райдержадміністрації, Кремінського ВП ГУНП та Рубіжанського міжрайонного управління Держпродспоживслужби було проведено черговий рейд, спрямований на впорядкування місць здійснення торгывельної діяльності в районному центрі.
Під час проведення рейду було обстежено центральні вулиці міста та прилеглу до ринків територію. Також членами робочої групи обстежено кіоски на ринку «Вечірній» щодо дотримання умов продажу продукції швидкого приготування з використанням м’яса та м’ясних продуктів. Тут виявлено факти виготовлення та реалізації чебуреків, пиріжків без використання холодильного обладнання, відсутність санітарних книжок у продавців. За фактом порушення правил торгівлі складено протоколи про адміністративні правопорушення, які в подальшому працівники відділу поліції направлять до Кремінської міської ради для розгляду на адміністративній комісії. Також порушників було попереджено про персональну адміністративну відповідальність в разі виявлення повторних фактів порушень під час продажу продовольчої групи товарів без дотримання санітарних норм та правил.
Нагадаємо, що порушення правил торгівлі на ринках є потенційно-небезпечним у виникненні спалахів харчових отруєнь, інфекційних захворювань серед населення. Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. Підприємцям неодноразово доводилась інформація через ЗМІ щодо необхідності неухильного дотримання встановлених законодавчих норм в сфері торговельного обслуговування населення, але деякі недобросовісні продавці продовжують торговельну діяльність з порушеннями, не зважають на попередження. 
Враховуючи вищевикладене, райдержадміністрація звертається до мешканців міста та району бути пильними під час здійснення купівлі продовольчих товарів, особливо, товарів швидкого приготування, звертати увагу на строки споживання, а в разі виникнення сумнівів щодо якості продукції, вимагати у продавця документи, що підтверджують їх якість та ні в якому випадку не купувати продукти харчування в неустановлених для цього місцях.
У разі виникнення запитань щодо захисту своїх прав споживача, можна звертатись за консультацією до відділу підприємництва та торгівлі райдержадміністрації (м. Кремінна, вул. Банкова, 1, каб. № 6) або за телефонами 3-18-78, 2-11-30.