Прес-центр22 червня 2018, 15:06

Проведено черговий рейд, направлений на впорядкування місць здійснення торговельної діяльності в місті

Сьогодні робочою групою в складі представників райдержадміністрації, Рубіжанського міськрайонного управляння Держпродспоживслужби та районного відділу Національної поліції проведено черговий рейд, направлений на впорядкування місць здійснення торговельної діяльності в місті та з метою недопущення виникнення «стихійної торгівлі». Окрім цього, групою проводилась консультаційно-розяснювальна робота щодо профілактики ботулізму та недопущення отруєнь населення дикорослими грибами на території району.

Під час проведення рейду, поблизу території ринку «Вечірній» ДП «Кремінське комгосподарство» КП «ККС», було виявлено факт невпорядкованої торгівлі – торгівля курячими тушками та реалізація пиріжків з м’ясом домашнього виготовлення на території КРТМО. З порушниками було проведено роз’яснювальну роботу щодо недопущення здійснення торгівлі в неустановлених місцях, про заборону продажу продовольчих товарів невідомого походження без документів, що підтверджують їх якість та походження, а також без відповідного торговельного та холодильного обладнання. Також зазначених осіб було попереджено про персональну адміністративну відповідальність в разі виявлення повторних фактів порушень під час продажу продовольчої групи товарів в неустановлених місцях.

Кремінська райдержадміністрація вкотре звертається до мешканців міста та району бути пильними під час здійснення купівлі продовольчих товарів в торговельній мережі, звертати увагу на строки споживання, в разі виникнення сумнівів щодо якості продукції вимагати у продавця документи, що підтверджують їх якість та ні в якому випадку не купувати продукти харчування в неустановлених для цього місцях.

Також нагадуємо, що у період з 11-го по 15-те червня зафіксовано 15 випадків отруєнь населення дикорослими грибами на території нашої області у Лисичанську та Попаснянському районі. Закликаємо категорично відмовитись від придбання дикорослих грибів.