Прес-центр18 червня 2019, 16:06

Проведено черговий рейд по сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах

Днями було проведено черговий спільний профілактичний рейд спеціалістів служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно зі старшим інспектором з ювенальної превенції Кремінського відділу поліції.

Відвідано 16 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах у Кремінській, Кудряшівській та Варварівській громадах.

З батьками проведено профілактичні бесіди щодо необхідності посилення уваги з виконання батьківських обов’язків під час літніх канікул. Надано консультаційну допомогу з соціальних питань та питань охорони дитинства - порядок оформлення соціальних виплат, влаштування дітей до навчальних закладів, необхідність своєчасного медичного обстеження тощо. З неповнолітніми, які перебувають у конфлікті із законом та перебувають на обліку у відділі ювенальної превенції Кремінського відділу поліції проведені бесіди.

Цього разу було встановлено  факт злісного невиконання матір’ю  батьківських обов’язків стосовно трьох малолітніх дітей. Всі вони виховуються в державних закладах, що не звільняє мати від виконання батьківських обов’язків.  Мати не надає матеріальної допомоги, не відвідує дітей, не цікавиться їх життям, навчанням та здоров’ям. Зловживає алкогольними напоями. Вмотивованих пояснень щодо свого способу життя вона не надала. Оскільки відділом поліції вже не одноразово  складались протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 184 КУпАП за ухилення від виконання батьківських обов’язків, та висновків мати не зробила, службою у справах дітей формується пакет документів про позбавлення її батьківських прав.