Прес-центр20 липня 2018, 13:07

Районним центром соціальних служб розпочато роботу по наданню відповідного статусу дітям, постраждалим внаслідок збройних конфліктів

Кремінський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно розпочав роботу по втіленню у  життя  постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».  

Фахівцями із соціальної роботи КРЦСССДМ здійснюються заходи: виявлення сімей з дітьми, які можуть бути постраждалими   внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту, далі – проводиться оцінка потреб у послугах (освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних тощо) внутрішньо перемішених дітей, дітей, які проживали/перебували у населених пунктах, віднесених до переліку населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція, зазнали психологічного насильства, а також інших категорій дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Батькам або законним представникам дитини надаються роз’яснення щодо реалізації її права на встановлення відповідного статусу.

Наступним кроком є роботи фахівців є надання дітям, яким встановлено відповідний статус дитини, за згодою їхніх батьків/законних представників комплексу соціальних послуг з урахування визначених за результатами оцінки потреб,  наявність вакансій та відповіді на свої питання.

Наразі зареєстровано 18 звернень від жителів міста, за підсумками яких спеціалістами центру здійснено 6 оцінок потреб дітей.