Прес-центр17 квітня 2018, 15:04

Розпочата процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації

 «Детальний план території для розміщення промислового майданчика нетипової шахти ТОВ «Укркарбо» в межах ділянки «Резервне поле шахти «Кремінна», за межами населеного пункту м.Кремінна на території Кремінського району Луганської області» .

Інформація про мету, склад та зміст містобудівної документації:

Проект детального плану території  розроблений на підставі розпорядження голови Кремінської районної державної адміністрації від 27 березня 2018  № 462.  Мета  розробки - визначення функціонального призначення та параметрів забудови окремої земельної ділянки розташованої на території Кремінського району за межами населених пунктів, призначеної для розміщення  об’єкту будівництва (промислового  майданчика нетипової шахти), визначенні всіх планувальних обмежень використання території  згідно з державними будівельними та санітарно-гігієничними нормами та отриманні  правовстановлюючих документів на земельну ділянку. Детальний план складається із пояснювальної записки та графічних матеріалів. В проекті дана оцінка існуючої ситуації території та визначені основні принципи планування та забудови території.   

     Проект розроблений у відповідності до Закону України «Про основи містобудування», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ДБН 360-92** «Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1-94 «Планування і забудова сільських населених пунктів», тощо.

     Проектом передбачено раціональне використання земельних ділянок з максимально компактним розміщенням елементів об’єкту. Планувальна організація території зумовлена функціональними, санітарними та протипожежними вимогами.   

    

 Основні техніко-економічні показники:

Площа  території проектування  ДПТ  - 1,0 га.

Площа промислового майданчика в межах гірничого відводу – 0,7 га  

Кількість робочих місць    170   чол.

 3. Відомості про замовника та розробника проектів містобудівної документації та підстави для їх розроблення.

Замовник: Кремінська районна державна адміністрація.

Розробник- ТОВ «Прогрес-Цивільпроект»

Фінансування робіт здійснювалось  за кошти товариства з обмеженою відповідальністю «Укркарбо».

      

     4. Інформація про місце і строки ознайомлення з проектом детального план території, призначеного для будівництва об’єкту «Розміщення промислового майданчика нетипової шахти ТОВ «Укркарбо» в межах ділянки «Резервне поле шахти «Кремінна»,яка розташована на території Кремінського району за межами населених пунктів на землях Кремінського району,   в західній частині Луганської області.

     З проектом можна ознайомитись у приміщенні відділу містобудування та архітектури Кремінської районної державної адміністрації за адресою: Кремінський район, м. Кремінна, проспект Дружби, 1, кім. 21.

     Строк ознайомлення 1 місяць.

     5. Інформація про посадову особу органу виконавчої влади, відповідальну за організацію розгляду пропозицій.

     Відповідальний за організацію розгляду  пропозицій  - Світич Світлана Миколаївна – головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Кремінської РДА.

     6. Відомості про стан подання і строк завершення розгляду пропозицій.

     Подання та прийом пропозицій здійснюється протягом одного місяця з дня оприлюднення повідомлення. Пропозиції до проекту детального плану території приймаються з  23.04.2018 р. до 23.05.2018 р. за адресою: 92905 Луганська область, Кремінський район, м. Кремінна, проспект Дружби, 1, кім. 21.

     Пропозиції будуть розглянуті у порядку передбачену постановою КМУ № 555 від 25.05.2011 року.

     Пропозиції подаються фізичними та юридичними особами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я по батькові, місце проживання, особистим підписом, назви та адреси юридичної особи і повинні містити обґрунтування із урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

     Пропозиції до проектів містобудівної документації мають право подавати:

повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, на суміжних з нею територіях;
представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;
народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

     Пропозиції, подані особами, не визначені пунктом 7 цього Порядку або подані після встановленого строку, залишаються без розгляду.

     Надані громадкістю пропозиції підлягають реєстрації органом місцевого самоврядування та розглядаються розробником і замовником проекту містобудівної документації у місячний строк. За результатами розгляду пропозицій заявнику надається відповідь про їх врахування або обґрунтована відмова.

     7. Інформація стосовно запланованих інформаційних заходів (презентація, прилюдне експонування, телевізійні програми, публічні конференції тощо)

     Інформація про детальний план території здійснюється шляхом експонування графічних матеріалів та пояснювальної записки даної містобудівної документації.

     З матеріалами проекту детального плану територій можна ознайомитись тут.

     Пропозиції до проекту детального плану територій приймаються з 23.04.2018 р. до  23.05.2018 р. за адресою: 92905 Луганська область, Кремінський район, м. Кремінна, проспект Дружби, 1, кім. 21 (відділ містобудування та архітектури).