Прес-центр5 cічня 2018, 08:01

Схід і Захід разом! Юні художники Кремінщини побували у Львові

З 21 по 28 грудня 2017 року 17 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Лисичанська, Севєродонецька, Рубіжного, Кремінної, Сватово та Щастя, які стали переможцями конкурсу «Україна очима дітей АТО-2», знову здійснили подорож до Західної України, цього разу до Львова.
Поїздку організували Всеукраїнська громадська молодіжна організація «Молодіжний Рух «Здорова Україна», Львівська обласна державна адміністрація, Департамент з питань культури, національностей та релігій та Департамент освіти і науки Львівської ОДА.
У складі групи були п’ять вихованців Кремінської районної дитячої художньої школи та викладач. 
Як поділились своїми враженнями діти, за час подорожі вони відвідали безліч цікавих місць Львова: музеї визвольної боротьби України, історії релігії, народної архітектури та побуту, етнографії та художнього промислу, музей – арсенал, національний літературно-меморіальний музей Франка, музей Крушельницької, музей-аптеку. «Ми доторкнулися до прекрасного у Національній галереї мистецтв та у Національному музеї на виставці картин та стародавніх ікон, послухали різдвяні колядки у Національному академічному театрі опери та балету та концерти у обласній філармонії, в органному залі, побували у казці в академічному обласному театрі ляльок», - розповіли кремінські художники. 
Луганські діти привезли з собою виставку своїх художніх робіт «Україна очима дітей із зони АТО». Відкриття виставки відбулося у Львівському палаці мистецтв, куди були запрошені представники обласної та міської адміністрації та інші почесні гості. 
Новим творчим досвідом стали майстер-клас зі скульптури з глини у Львівській художній школі ім. О. Новаківського та майстер-клас з оригамі в обласній бібліотеці для дітей. 
 Кремінські учасники незабутньої подорожі висловлюють глибоку вдячність керівництву та працівникам навчально-реабілітаційного центру І-ІІ ступенів "Оберіг", де діти проживали протягом екскурсійної поїздки. 
Свої враження від культурної столиці України діти висловили не тільки словами, незабаром вони відобразять їх в роботах «Львів очима дітей із зони АТО».
Необхідно додати, що дитячий Арт - караван дружби проїде по 50 країнам Європи з пересувною виставкою «Україна в дитячих малюнках». Виставка картин з логотипом партнерів і меценатів проекту буде експонуватися в 50 країнах Європи і в Україні: Львів, Ужгород, Одеса, Київ.
Також діти стануть учасниками міжнародного телесеріалу «Світ очима дітей». Проект буде висвітлюватися телеканалами «1Національний», «ЕКО-ТВ», «112», 5й Канал.