Прес-центр29 травня 2017, 14:05

Свято останнього дзвоника відбулось у музичній школі

Наприкінці навчального року в освітніх закладах традиційно пройшли заходи, під час яких викладачі прощалися зі своїми вихованцями на три місяці літніх канікул. 
З квітами та усмішками на обличчях учні Кремінської дитячої музичної школи та їхні батьки поспішали на Свято останнього дзвоника, яке відбулося 27 травня в приміщенні концертної зали цього навчального закладу.
Урочистий захід зібрав багато глядачів, серед яких були і почесні гості: заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик, голова Кремінської районної державної адміністрації Наталя Чехута, голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко та начальник відділу культури Кремінської районної державної адміністрації Інна Боярська.
Головною темою урочистої події були зміни, які стались у школі за останній час. Усі мешканці міста, напевно, звернули увагу на оновлену будівлю музичної школи, яку нині можна сміливо вважати осередком культури та окрасою Кремінної. Окрім проведенню зовнішнього та внутрішнього ремонту, для школи була придбана звукопідсилююча апаратура та меблі в навчальні аудиторії, встановлено комерційний вузол теплової енергії. Всі ці позитивні зміни відбулись завдяки коштам обласного та районного бюджетів. 
В ході проведення заходу заступник губернатора та голова Кремінської РДА передали колективу музичної школи два грошові сертифікати на придбання нових музичних інструментів – віолончелей, труби та цифрового піаніно. Слова вдячності за такі щедрі подарунки висловили не тільки педагогічні працівники школи, а й її вихованці. 
Організатори та почесні гості привітали учнів з їхніми творчими досягненнями, яких було чимало, оскільки на протязі цього навчального року 47 юних музикантів брали участь у різноманітних обласних конкурсах. 
Лауреати конкурсів отримали дипломи, а викладачі – подяки за професійну підготовку своїх вихованців.
На святі, звісно, не обійшлося без музики. Слухацькій увазі були запропоновані яскраві виступи у виконанні камерного ансамблю «Домінанта» за п’єсою Олени Гончарук «Опачкі», яка вже стала хітом на мистецьких теренах нашої області, ансамблю бандуристів з проникливою піснею «Грай, бандуро, грай» та вокального ансамблю старших класів з твором на музику Олени Гончарук «Прийшла весна».
Тож гості цього свята мали змогу впевнитись в тому, що такі здібні діти та їхні талановиті педагоги варті того, щоб навчатись та працювати в гарному, оновленому, розквітлому приміщенні музичної школи аби і надалі приносити радість усім бажаючим доторкнутись до мистецтва.