Прес-центр6 серпня 2019, 08:08

У Кремінній буде створено інклюзивно – ресурсний центр для дітей с особливими освітніми потребами

У Кремінній буде створено інклюзивно – ресурсний центр для дітей с особливими освітніми потребами.

5 серпня в. о. голови Кремінської РДА Володимир Позняк, голова районної ради Володимир Прокопенко, заступник голови РДА Лариса Махура  та т.в.о. начальника відділу освіти Людмила Горбачова відвідали Кремінську ЗОШ №3 з метою визначення приміщення для відкриття районного інклюзивно – ресурсного центру.

Наразі відділом освіти підготовлені документи на розгляд позачерговій сесії районної ради про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»  Кремінської районної ради. Відкриття центру забезпечить права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки їх розвитку, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження під час навчання.

Також посадовці ознайомились із ходом робіт з будівництва каркасної спортивної зали у Кремінській ЗОШ №2.

Нагадаємо, що загальна вартість проекту, який реалізується за кошти ДФРР,  становить 13,5 млн. грн. Необхідність будівництва спортивної зали обумовлена відсутністю у навчальному закладі місця  для проведення уроків фізичної культури і різноманітних секцій. Тривалий час питання вирішувалось за рахунок площ обласного фізкультурного центру «Олімп», проте, на цей час спортивна база значно інтенсивніше використовується і не має змоги надавати залу для проведення систематичних шкільних занять.