Прес-центр25 вересня 2018, 11:09

У Кремінній пройшов семінар для вчителів фізкультури та тренерів.

Кремінською районною державною адміністрацією спільно з інститутом фізкультури Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Кремінським відділенням Фонду соціального страхування та управлінням молоді і спорту Луганської обласної державної адміністрації 21-22 вересня проведений семінар-практикум для вчителів фізкультури та тренерів Кремінського району.
З лекціями для учасників семінару «Роль вчителя фізкультури у новій українській школі» виступили директор інституту фізкультури Луганського національного університету імені Шевченка Юрій Полулященко, завідувач кафедри спортивних дисциплін інституту фізкультури ЛНУ Сергій Голій, заступник начальника Луганського обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту, заступник голови Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Андрій Гожедрянов, страховий експерт Кремінського відділення Фонду соціального страхування Тетяна Лесик, директор комунальної установи «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» Юрій Іщенко.
В ході навчально – комунікаційного заходу його учасники - вчителі фізкультури Кремінського району та тренери Кремінської ДЮСШ - висловлювали свої думки щодо ролі вчителя фізкультури та його статусу у начальному закладі, ділились своїм досвідом практичної роботи, в тому числі, по формуванню у дітей бажання до активного відпочинку та здорового способу життя. Зокрема, йшлось про відновлення або встановлення «Алеї слави» чи «Олімпійського куточку» у кожному навчальному закладі. Сприятиме підвищенню ролі вчителя фізкультури і робота «Луганської обласної академії», відкриття якої заплановано найближчим часом.
У форматі діалогу обговорювали відповідність спортивних споруд вимогам нової української школи, попередження травматизму під час уроків фізкультури, тренувань, змагань. 
По завершенню теоретичної частини учасників семінару чекало практичне заняття – удосконалення навичок суддівства зі спортивних видів спорту та туризму.
Оцінюючи підсумки проведення семінару – наради, спортивні наставники впевнені, що така форма спілкування з вчителями фізкультури району дасть свої результати у 2018-2019 навчальному році, а також підготовці команд та їх участі у змаганнях районного та обласного рівнів.

За інформацією сектору молоді та спорту Кремінської РДА