Прес-центр3 квітня 2017, 14:04

У Кремінському районі з’явилася ще одна прийомна сім’я.

В березні - місяці прийомні батьки з Червонопопівки взяли на виховання хлопчика і дівчинку, позбавлених батьківського піклування. 
Представники служби у справах дітей та Кремінського центру соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді нещодавно відвідали новостворену прийомну сім’ю та обговорили з прийомними батьками всі проблемні питання, що виникають в процесі адаптації дітей у родині. 
На сьогоднішній день у районі функціонує 5 прийомних сім`ї, в яких виховується 8 прийомних дітей, та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей-вихованців. 
Функціонування прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу в районі перебуває на особистому контролі голови районної державної адміністрації. 
Як роз'яснили у службі у справах дітей, прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно бере на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у свою сім’ю, для того щоб надати можливість дітям, які з різних причин позбавлені можливості проживати в рідній родині, жити в безпечному та люблячому сімейному оточенні нової родини, де вони зможуть реалізувати свій потенціал. 
Прийомні діти проживають і виховуються у прийомній сім’ї до досягнення 18-річного віку, а в разі навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації – до його закінчення, але не довше ніж до досягнення 23 років. 
Діти, влаштовані до прийомної сім’ї, зберігають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та можуть бути усиновлені. Вихованці прийомної сім’ї, якщо це не суперечить інтересам дитини, і не заборонено рішенням суду мають право підтримувати стосунки з біологічними родичами. Дитина у прийомній сім’ї зберігає за собою усі пільги і державні гарантії, її утримання і виховання забезпечує держава. На кожну дитину прийомні батьки отримують грошові допомогу у розмірі двох прожиткових мінімумів плюс 35% за виконання обов’язків по догляду і вихованню дитини. Також за прийомними дітьми зберігається право на аліменти, пенсію інші соціальні виплати, а також на відшкодування шкоди у зв’язку з втратою годувальника, які вони мали до влаштування у прийомну сім’ю.