Прес-центр18 лютого 2019, 14:02

У районі пройшли фінальні змагання волейболістів.

У спортивній залі Луганського обласного закладу «Кадетський корпус імені героїв «Молодої гвардії» пройшли фінальні змагання Кубку району з волейболу серед збірних команд юнаків та дівчат навчальних закладів Кремінського району. 
До фінальної частини змагань, присвячених пам’яті першого майстра спорту у Кремінському районі Валерія Карпенка, увійшли команди дівчат ЗОШ№3, ЗОШ№2, команди юнаків ЗОШ№4 та школи –гімназії, команди юнаків та дівчат Красноріченської ЗОШ та Варварівської ЗОШ. Поза конкурсом у змаганнях взяла участь команда юнаків кадетського корпусу.
У просторій спортивній залі подивитися змагання зібралось чимало вболівальників та глядачів. У першій же зустрічі, згідно жереба, зустрілися команди ЗОШ№4 та господарі майданчику. Кожна з партій проходила за безкомпромісної боротьби, і жодна з команд мала надію на перемогу. Але у кінцівці партій влучнішими були учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 та перемогли з рахунком 2:0 (15:6; 15:9). Саме вони і започаткували переможну ходу до чемпіонства і у наступних зустрічах з рахунком 2:0 впевнено перемогли своїх ровесників з інших команд. 
Отже, володарями Кубку пам’яті Валерія Карпенка стала команда юнаків загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, за яку виступали Єгор Ковальов, Денис Коденко, Денис Ігнатєв, Іван та Ілля Курусі, Микита Дума , Владислав Шпирько та Олександр Зайцев (вчитель фізкультури Полухін Л.А, директор школи Новицький Л.М).
Друге місце у змаганнях виборола команда Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв «Молодої гвардії» (начальник ліцею полковник Ємбаков В.Є, вчителі фізкультури Кошелєв С.М та Богатирьов Р.В). 
А, ось, у боротьбі за ІІ та ІІІ місце серед команд навчальних закладів була справжня «рубка». Саме такий матч видали команди школи-гімназії та Варваріської ЗОШ. Першу партію з рахунком 15:9 виграли учні гімназії, але у наступній програли 8:15. І ось третя вирішальна партія. Команди грають м’яч у м’яч, одна похибка може стати вирішальною. Та, зрештою, з рахунком 18:16 перемогу здобула команда Варварівського закладу загальної середньої освіти (вчитель фізкультури Островський В.І, директор Мещерякова О.Б).
Серед команд дівчат у першій зустрічі команда Красноріченського закладу загальної середньої освіти зустрілася з ровесницями з НВК «Кремінський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 – ДНЗ». Першу партію виграли дівчата ЗОШ№3 з рахунком 15:11. У наступній партії красноріченські дівчата взяли реванш - 15:13. У вирішальній, третій партії красноріченців було вже не зупинити і вони впевнено довели свою перевагу у партії 15:6 та загальному рахунку - 2:1. 
У наступній зустрічі зустрілися «друзі-суперниці» з міських шкіл. Як не намагалися дівчата з ЗОШ№3 взяти реванш за поразку на груповому етапі змагань, їм це не вдалося. Хоча вони були зовсім близько, про що свідчить і рахунок 0:2 ( 8:15 та 13:15). 
Доля чемпіонства вирішувалася у зустрічі красноріченських волейболістів та дівчат з другої школи. Останні довели, що вони на сьогоднішній день сильніші і переграли суперниць з рахунком 2:0 (15:8; 15:9). То ж володарем почесного районного трофею стала команда ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 м. Кремінна, за яку грали Анастасія Васильєва, Ліза Стрєльникова, Регіна Струченко, Вікторія Рикова, Ганна Крутікова, Катерина Сереброва, Ганна Василець, Сюзанна Зеленська, Марина Осипенко, Анастасія Токар, Анастасія Порока та Марина Осипенко (вчитель фізкультури Бобровський В.Г., директор школи Новицький М.М.).
Почесні ІІ за ІІІ місця відповідно посіли команди Красноріченського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (вчитель фізкультури Келіп С. А., директор школи Чекмарьова Л.В). Вітаємо з успішним виступом! 
За інформацією завідувача сектору молоді та спорту Олександра Кузьменка.