Прес-центр3 липня 2018, 11:07

У районному центрі пройшов ІІІ регіональний турнір з боксу, присвячений 338-й річниці міста.

За  ініціативи Кремінського міського голови Юрія Прокопенка,  Президента федерації боксу Кремінського району Дмитра Новікова та благодійного фонду «Кремінщина» у районному центрі пройшов ІІІ регіональний турнір з боксу на призи Кремінського міського голови  з нагоди відзначення 338-ї річниці міста.

Захід відбувся за сприяння Луганської облдержадміністрації, Кремінської райдержадміністрації та районної ради.

До Кремінної завітали представники зі Львову, Києва,  Полтави,  спортсмени  з Донецької області: з міст Бахмута, Добропілля, Білецька, Селідового та  Слов’янська. Луганську область представили боксери з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного та  Кремінної.

Під час урочистого відкриття змагань спортсменів вітали голова райдержадміністрації  Наталя  Чехута, міський голова Юрій Прокопенко, заступник  голови районної ради  Борис Руденко, президент федерації боксу Луганської області Олександр Матросов та президент федерації боксу Кремінського району Дмитро Новіков.

 За вагомий особистий внесок у розвиток боксу у Луганській області Олександр Матросов   відзначив грамотами Юрія Прокопенка, Наталю Чехуту та Дмитра Новікова.

На боксерське спортивне свято завітали численні гості, серед яких тренер юнацької збірної з боксу республіки Куба  Карлос Бетанзос Себальо,  головний тренер юнацької збірної України Олег Кудінов, боксер-професіонал із міста Харків, чемпіон України серед професіоналів, володар титула континентального чемпіона WBA у напів-середній ваговій  категорії Валентин Головко, тренер Донецької області Олександр Шостак, тренер команди Львова Віталій Сосоновський та інші.

Кремінщину гідно представляли вихованці відділення боксу Кремінської ДЮСШ – випускник міської школи № 4, чемпіон Луганської області 2017 року, переможець та призер міжнародних зустрічей та турнірів, який також представляв  школу вищої спортивної майстерності Луганської області Владислав Шпирько, чемпіон України серед школярів 2013 року у місті Чернівці, переможець турніру сильніших серед юніорів 2015 року, учасник Чемпіонату Європи серед юніорів 2015 року у Львові, призер Чемпіонату України серед молоді 2016 року у місті Харків, кандидат у майстри спорту Сергій Молчанов та триразовий чемпіон України серед школярів, чемпіон України серед юніорів 2016 року, фіналіст Чемпіонатів України серед молоді 2017 року у Миколаєві та 2018 року у Херсоні, фіналіст Чемпіонату Європи серед школярів 2014 року в Угорщині, бронзовий призер Чемпіонату Європи 2015 року, фіналіст міжнародного турніру серед юніорів у Азербайджані у 2017 році, переможець міжнародного турніру у республіці Білорусь, який проходив у 2017 році у Мінську, майстер спорту України, представляє Луганську  школу вищої спортивної майстерності Микола Коваленко.

Владислав Шпирько тренується під керівництвом тренерів Андрія Алєксєєва та Дмитра Новікова. Його суперником цього дня був Ілля Богославський з міста Добропілля Донецької області,   призер чемпіонату України серед молоді 2017 року, кандидат у майстри спорту. Бій проходив за жорсткої чоловічої боротьби та завершився перемогою Владислава.

Сергій Молчанов тренується у Андрія Алєксєєва та  Валентина Головко. Він боксував з Емілем Чагаєвим із Селідова Донецької області - призером чемпіонату України 2017 року серед дорослих до 22-х років, кандидатом у майстри спорту. Кожен з боксерів заслуговував на перемогу, але рішенням суддів переможцем у цьому двобої став Сергій.

         Апогеєм  боксерського спортивного дійства став бій Миколи Коваленка, який тренується під керівництвом тренерського дуету Андрія Алєксєєва та Дмитра Новікова.  

Суперник у нього був гідний, на рік старший боксер зі Львову Максим Корчовий -  фіналіст спартакіади України 2016 року у Одесі, переможець та призер міжнародних турнірів, кандидат у майстри спорту, який представляє боксерський клуб призера олімпійських ігор Андрія Котельника. Бій розпочався з розвідки. Спортсмени намагалися нав’язати один одному свою тактику і чекали моменту, коли суперник втратить пильність. У кінцівці першого раунду Микола наніс разючий удар у голову та відправив суперника у нокдаун.  Максим вистояв та довів перший раунд до завершення, але його тренер Віталій Сосновський не став ризикувати здоров’ям свого вихованця та завершив бій.

Вітаємо переможців та призерів турніру, їх тренерів, організаторів та численних меценатів цього турніру.

Наприкінці заходу команду Кремінської ДЮСШ чекав приємний  сюрприз від федерації боксу Луганської області  - представники організації передали їм прапор України з автографами наших видатних боксерів  Олександра Усика та  Василя Ломаченка.