Прес-центр10 серпня 2020, 15:08

У серпні в Україні відзначається низка державних свят

У серпні в Україні відзначається низка державних свят.

23 та 24 серпня в Україні відзначається День Державного Прапора та 29 річниця Незалежності України, а з минулого року Указом Президента  започатковано відзначення 29 серпня Дня  пам’яті захисників України.

Щорічно у ці дні по всім населеним пунктам нашої країни відбуваються різноманітні заходи, організаторами яких є як органи влади і місцевого самоврядування, так і громадські, волонтерські об’єднання.

У зв’язку із тим, що в цьому році в Україні було запроваджено карантинні обмеження через поширення коронавірусної інфекції, значна частина масових заходів винесена в онлайн – формат. Наразі Луганщина   перебуває у «зеленій» карантинній зоні, що не забороняє проведення масових заходів, але передбачає дотримання певних умов, що унеможливлює скупчення людей. Тим більше, що у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації, Уряд посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину. Про це 10 серпня  заявив Прем’єр – міністр України Денис Шмигаль.

Формат проведення заходів у Кремінському районі було обгорнено на робочій нараді під керівництвом голови райдержадміністрації Олега Клименчукова, яка пройшла сьогодні в райдержадміністрації.

Через чинники, зазначені вище, прийнято рішення провести 23 серпня урочисту церемонію підняття Державного Прапора з врученням відзнак жителям району до Дня незалежності України, а також провести традиційний автопробіг вулицями районного центру.

Районний будинок культури підготує святковий концерт, який можна буде побачити на електронному екрані міської ради та почути його трансляцію 24 серпня з 8 до 15 – ї години.

29 серпня, в річницю Іловайської трагедії, керівники району відвідають могили кремінян, загиблих в ході проведення АТО.

Голова райдержадміністрації наголосив на необхідності святкового оформлення населених пунктів району, зокрема, мова йде оформлення будівель й інших об’єктів прапорами.