Прес-центр12 грудня 2017, 14:12

В 2017 році в деяких установах охорони здоров’я було придбане нове обладнання та проведені відповідні роботи

На цей час медичну допомогу населенню Кремінського району надають Кремінське районне територіальне медичне об’єднання та Кремінський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, до якого входять міська, селищна, п’ять сільських амбулаторій та 16 фельдшерських пунктів.
За інформацією головного лікаря центру ПМСД Володимира Андрійчука, протягом 2017 року в деяких установах охорони здоров’я було придбане нове обладнання та проведені відповідні роботи. 
Зокрема, проведено капітальний ремонт Варварівської сільської лікарської амбулаторії. Там виконані роботи по бурінню свердловини для забезпечення амбулаторії технічною водою. Проведено установка нового енергоефективного газового котла і лічильника природного газу з дистанційним передаванням даних. Вартість робіт склала 82958,18 грн.
Також відремонтовано 85 кв. м шиферної покрівлі Климівського фельдшерського пункту. Кошторисна вартість ремонту склала 31,6 тис. грн.. Наразі за рахунок спонсорських та бюджетних коштів Голубівської сільської ради в цьому ФП відремонтовано ганок, замінені вхідні двері та встановлення три пластикових вікна на загальну суму 38,8 тис. грн.
У Бараніківскій сільській лікарській амбулаторії за рахунок бюджетних та спонсорських коштів замінено 3 дерев'яних вікна і встановлено вхідні металеві двері. 
За рахунок коштів, виділених Кудряшівською сільською радою, ведуться роботи по заміні газового обладнання у місцевій амбулаторії. 
Невською сільською радою був придбаний, встановлений і введений в експлуатацію твердопаливний котел марки «Amica» у сільському фельдшерському пункті. 
У Новомикільскому ФП і Кремінській міській лікарській амбулаторії за рахунок бюджетних коштів встановлено вхідні металеві двері з утепленням. 
Крім цього, до кінця цього року планується придбання двох спеціалізованих санітарних автомобілів на загальну суму 392600 грн. 
Хотілось би відзначити, що в умовах реформування існуючої медичної галузі, в Луганській області була створена асоціація медичних працівників, першочерговим завданням якої є формування ефективної системи охорони здоров’я на основі дієвого лікарського самоврядування. Наразі асоціація медиків районного рівня створена і на Кремінщині.