Прес-центр29 листопада 2019, 13:11

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в громадах району проходять різноманітні тематичні заходи.

Сім’я має бути безпечною територію, де можна почувати себе комфортно і затишно, де панують любов та злагода і завжди можна знайти захист. Втім, життя доводить, що реальна ситуація в сім’ї може бути далекою від ідилії. Подекуди сім’я стає місцем, де панує найжорстокіше насильство.
В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в громадах району проходять різноманітні тематичні заходи.
Так, у Варварівці 26 листопада проведена лекція для підлітків «Будуємо дім без насильства». Основні питання, які обговорювались: насильство - як антисоціальне явище, профілактика насильства над дитиною в оточуючому середовищі, дотримання закону, норм колективного життя підлітками, поняття «буллінг» серед учнів.
27 листопада у Невській громаді фахівцями районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді проведена лекція з елементами тренінгу «Дитинство без насильства», на якому були присутні батьки з багатодітних родин та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховуються неповнолітні діти. Метою заходу було донести до батьків суть поняття насильство, розвинути знання про відповідальність своїх дій, вчинків,надати інформацію,як захистити гідність і права своїх дітей.
На базі Червонопопівського сільського клубу задля привернення уваги громадськості до проблеми домашнього насильства, причин виникнення проблем та насильства в сім’ї, «терпимості» до насильства у суспільстві пройшла лекція для жінок «Домашнє насильство». Основною думкою заходу став вираз «Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших».
28 листопада цикл тематичних заходів продовжився засіданням «круглого столу» «Сім’я без насильства», який пройшов для мешканців Новомикільська.
Як відомо, соціальна акція «16 днів активності проти гендерного насильства» – щорічна Міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.
У проміжок між цими датами відзначається Міжнародний день боротьби зі СНІДом (1 грудня), Міжнародний день боротьби з рабством (2 грудня), Міжнародний день людей з інвалідністю (3 грудня), Міжнародний день волонтера (5 грудня) та Міжнародний день боротьби з корупцією (9 грудня).
Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.
Тема цьогорічної кампанії – «Розфарбуй світ в помаранчевий колір: Покоління рівності виступає проти зґвалтувань».
ООН пропонує у ці дні надіти одяг або аксесуари помаранчевого кольору, щоб висловити свою солідарність з рухом в ім’я майбутнього, вільного від насильства щодо жінок і дівчат. У багатьох містах світу пройдуть відповідні заходи, а знамениті будівлі будуть підсвічені помаранчевим кольором.