Прес-центр27 вересня 2018, 15:09

В райдержадміністрації обговорили деякі питання соціального захисту дітей.

Про це йшлось на робочій нараді заступника голови РДА Лариси Махури із фахівцями служби у справах дітей.
Наразі на території району мешкають 5 868 дітей. На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 123 дитини-сироти та позбавлених батьківського піклування.
За минулий рік було усиновлено п'ять дітей, які перебували на обліку служби, з яких троє дітей – українськими громадянами, двоє – іноземними. У цьому році усиновлено двоє дітей українськими громадянами.
Всього в районі мешкає 59 сімей опікунів та піклувальників, в яких виховується 80 дітей.
На сьогоднішній день в районі функціонує 3 прийомні сім'ї, в яких виховується 7 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей.
За утримання дітей у прийомній сім'ї та дитячому будинку сімейного типу з державного бюджету виплачується два прожиткових мінімуми щомісяця залежно від віку дитини. Виплати здійснюються УСЗН Кремінської райдержадміністрації. Грошове забезпечення осіб, які взяли на себе місію виховання дітей, складає 35 % від суми коштів, які нараховуються на утримання дітей, але не більше 1,5 прожиткових мінімуми, встановлених для дорослої працездатної людини. З 2009 року держава також платить опікунам два прожиткових мінімуми на дитину: до 6 років допомога становить 1 559 гривень, до 18 років – 1944 гривень.
Відсоток дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування Кремінського району, влаштованих у сім'ї, становить 83 %. Середній показник по області - 86 %. 
33 дитини серед тих, що підлягають усиновленню, знаходяться на обліку в службі у справах дітей. В районі мешкає 12 усиновлених дітей.
Також на обліку служб більше 23 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах. Всі вони проживають в сім'ях, в яких батьки ухиляються від виконання своїх обов'язків.
Станом на 25 вересня статус дитини, яка постраждала внаслідок військових дій і збройного конфлікту, отримали 19 дітей. Наразі відповідна процедура значно спрощена.
Ведеться робота по придбанню житлових приміщень для дітей-сиріт та осіб з їх числа за рахунок субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт. На сьогодні в планах придбання 4 житлових приміщень для 5 дітей зазначеної категорії.