Прес-центр20 лютого 2018, 10:02

В райдержадміністрації пройшло чергове засіданні комісії з питань захисту прав дитини

Під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Лариси Махури пройшло чергове засіданні комісії з питань захисту прав дитини.
Під час заходу присутні заслухали звіт про діяльність комісії за минулий рік та розглянули 2 питання щодо майнових прав дітей, а саме: надання дозволів на дарування житлових будинків, право користування яким мають малолітні діти.
Як було повідомлено, за минулий рік проведено 12 засідань комісії.
Серед розглянутих питань - розпорядження житлом та майном, право власності або право користування яким мають діти (18 справ), призначення опіки та піклування (15 справ), влаштування дітей до державних закладів (10 дітей), визначення часу та місця побачення з дитиною (1 справа).
Окрім цього, встановлено факти неналежного виконання батьківських обов’язків у 18 родинах. За підсумками проведеної роботи, райдержадміністрацією було оформлено 16 позовів про позбавлення батьківства стосовно 24 дітей, з яких 15 позовів задоволено.
На засіданні також розглянуто питання про надання висновку органу опіки та піклування до Кремінського районного суду про доцільність поновлення батьківських прав матері стосовно 4 малолітніх дітей. Члени комісії наразі не вважають доцільним поновлення батьківства, про що буде складено відповідний висновок.