Прес-центр20 червня 2017, 11:06

В райдержадміністрації пройшло засідання координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій

19 червня в райдержадміністрації пройшло засідання координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій. Воно відбулось за участі першого заступника голови РДА Романа Мар’ясова, голови районної ради Володимира Прокопенка, а також представників місцевих релігійних організацій – керуючих Рубіжанського і Кремінського церковних округів Сєверодонецької єпархії УПЦ архімандрита Іоасафа (Штанька) і архімандрита Матфія (Крохмаля), настоятеля місцевої парафії УГКЦ, голови благодійного фонду «Карітас – Кремінна» отця Онуфрія Репецького, пастора церкви АСД Івана Довганюка, керівника релігійної громади «Нове життя» (п’ятидесятників) Олександра Пахуріна та пастора релігійної організації центру Божої церкви християн віри євангельської Володимира Данилецького. 
Необхідність проведення такої зустрічі полягала в забезпеченні дотримання у Кремінському районі законодавства, що регламентує сферу діяльності релігійних організацій. 
Керівники району проінформували присутніх про основні напрацювання в напрямку соціально – економічного та культурного розвитку району, процесів децентралізації, а також подякували представникам релігійних спільнот за їх внесок у те, що релігійна ситуація у районі є стабільною і позбавленою проявів міжконфесійного протистояння. 
В свою чергу присутні представники релігійних організацій висловили вдячність за поміркованість кроків органів влади та місцевого самоврядування у напрямку сприяння діяльності об’єднань віруючих. 
«Ми дуже вдячні і районній державній адміністрації, і районній раді, що у нас на Кремінщині відсутні конфлікти на релігійному ґрунті, що, на жаль, має місце в інших регіонах. Ми всі усвідомлюємо складність ситуації в нашій державі і тому в наших храмах ми постійно молимось за мир в Україні», - відзначив архімандрит Іоасаф. 
Архімандрит Матфій розповів про заходи у зв’язку із відзначенням десятиріччя Сєверодонецької єпархії, зокрема, про хресну ходу у травні поточного року, а також про плани просвітницької роботи. Так, за погодженням із адміністрацією дитячого табору «Мрія» представником єпархії там будуть проводитись лекції на тему етики сімейних стосунків. 
 Іван Довганюк розповів, що їх громада продовжує роботу в напрямку відзначення R500, а також висловився за необхідність проведення більш активної спільної роботи, спрямованої на профілактику наркоманії і алкоголізму, а також формування у молоді розуміння цінності і поваги до інституту сім’ї. 
Олександр Пахурін підтримав колегу: «Проводячи соціальне служіння у місцях позбавлення волі, люди, що там перебувають, часто ставлять нам питання: «А де ви були раніше?». 
Як таких проблем, пов’язаних із життєдіяльністю релігійних організацій, присутні не озвучили. Натомість, ставили питання стосовно незадовільного стану доріг у Красноріченську, Варварівці, Голубівці – Булгаківці. 
Підводячи підсумки зустрічі, перший заступник голови райдержадміністрації ще раз висловив вдячність релігійним спільнотам за їх соціальне служіння і закликав до спільної участі у заходах національно – патріотичного спрямування.