Прес-центр28 травня 2019, 13:05

В районній адміністрації пройшло засідання колегії.

28 травня перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Позняк за участі голови районної ради Володимира Прокопенка провів засідання колегії. 
До порядку денного було внесено виконання бюджету Кремінського району за І квартал 2019 року, підсумки роботи архівного відділу Кремінської райдержадміністрації, діяльність Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Кремінського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кремінської райдержадміністрації за 2018 рік.
Як відзначила керівник терцентру Тетяна Коткіна, згідно штатного розпису в установі було передбачено 59,5 штатних одиниць, але загальна кількість соціальних робітників - 42. Середнє навантаження на одного соціального робітника по місту - 12 чоловік при нормі 10 та 7-8 чоловік у сільській місцевості при нормі 6. Соціальні робітники працюють в 14-ти селах району.
В установі відкрито три відділення - соціальної допомоги вдома та два відділення денного перебування. Окрім цього, працює мультидисциплінарна команда, університет третього покоління, пункт прокату технічних засобів реабілітації.
Станом на 01.01.2018 р. було виявлено 1703 особи, які потребують допомоги центру, з яких обслуговувались 1654 осіб (97%). 
Протягом року було проведено ряд заходів, спрямованих на покращення умов для активного, творчого, професійного довголіття. Протягом року для своїх підопічних центром були організовані різдв’яні вогники, поетично-літературні вечори, виставки робіт, зустрічі з родинами учасників АТО, привітання ювілярів, свята вулиць тощо. 
Територіальний центр організовує виїзди по графіку мультидисциплінарної команди до 14-ти сел району, яка надає соціальні послуги перукаря, медичного та соціального працівників. 
Окрім цього, терцентр співпрацює з благодійними фондами «Карітас-Кремінна» та Норвежським фондом у справах біженців. 
«Останнім часом мені потрапляє на очі такий вислів – «Майбутнє молоді – старість». Тож давайте разом робити так, щоб в майбутньому нам жилось зручно та комфортно» - підсумувала директор центру Тетяна Коткіна.
За підсумками колегії видані відповідні розпорядження голови райдержадміністрації.