Прес-центр24 грудня 2019, 15:12

Вчора у Кремінній було виявлено і знешкоджено мінометну міну

Вчора у Кремінній було виявлено і знешкоджено мінометну міну.

23 грудня у лісовому масиві поблизу санаторія «Озерний» жителем міста Кремінна був виявлений вибухонебезпечний предмет.  Про цей факт відразу було повідомлено підрозділи  ДСНС та Національної поліції.

Прибулі фахівці ідентифікували предмет як мінометну міну діаметром 120 мм періоду проведення  ООС.  Небезпечну знахідку було вилучено та знешкоджено.

Довідково. З початку 2019 року піротехнічні підрозділи ДСНС України здійснили 11293 виїзди, в ході яких вилучили та знешкодили 65481 вибухонебезпечний предмет, у тому числі 1277 авіаційних бомб. Піротехнічні підрозділи Головного управління ДСНС України у Луганської області здійснили 1081 виїзд, в ході яких вилучили та знешкодили 8909 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 2 авіаційні бомби.  

На території Кремінського району рятувальниками вилучено та знешкоджено  242 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Вкотре нагадуємо, що при  виявленні вибухонебезпечного пристрою негайно повідомте черговим службам ДСНС та поліції (за тел. 101, 102); не підходьте до предмету, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей; припиніть  всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету; не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення.

Пам’ятайте, іноді небезпека знаходиться ближче, аніж ви думаєте. Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів повинні  займатись тільки підготовлені фахівці-сапери.

За інформацією Кремінського міськрайонного відділу ДСНС України у Луганські