Прес-центр23 травня 2018, 16:05

"Великий терор - наслідки для України» - в інформаційному центрі районної бібліотеки пройшло засідання «круглого столу».

"Великий терор - наслідки для України» - в інформаційному центрі районної бібліотеки пройшло засідання «круглого столу».

У 2017 – 2018 роках Україна вшановує 80 – ті роковини Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років. З метою донесення достовірної інформації про репресії 30 – х, взагалі про репресивну політику комуністичного тоталітарного режиму на території України протягом 1917 – 1991 років, в нашому районі проводиться відповідна тематична робота. 
Більшість просвітницько – патріотичних заходів, звичайно, організовано на базі закладів освіти та культури. Так, 23 травня на базі Кремінської районної центральної бібліотеки, за ініціативи райдержадміністрації пройшло засідання «круглого столу» за темою «Великий терор - наслідки для України». В ньому взяли участь викладачі історії двох міських шкіл та гімназії, працівники бібліотеки, директор районного краєзнавчого музею, а також представники райдержадміністрації та депутат районної ради. 
Учасники зустрічі намагались визначитись із найбільш ефективними методами та формами роботи з різними цільовими аудиторіями задля формування психології стійкого несприйняття і реабілітації злочинів часів тоталітаризму, спрямованих, в т. ч. проти формування української державності. 
В цьому відношенні було зазначено про необхідність розглядати Великий терор як черговий етап політики тоталітарного комуністичного режиму, поряд із примусовою колективізацією, Геноцидом 32 – 33 років та іншими злочинами, а також пам’ятати, що наразі про репресії 80 – річної давнини ми говоримо в умовах боротьби України проти російської агресії.