Прес-центр25 cічня 2018, 08:01

Відділ соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці Кремінської РДА повідомляє

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»,  спеціалістами відділу здійснюється нарахування та виплата грошових компенсацій.

Протягом минулого року виплачено 443,851 тис. грн. компенсації на продукти харчування дорослим та 25,912 тис. грн. компенсації на оздоровлення.

Відповідно до укладених договорів з центральною районною лікарнею та центральною районною аптекою про надання послуг по зубопротезуванню та забезпеченню ліками зазначених громадян відшкодовані витрати на суму 67,319 тис. грн.

Забезпечення виконання Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту„ здійснюється шляхом встановлення громадянам відповідного статусу ветерана війни та надання прав на отримання пільг, передбачених чинним законодавством.

Забезпечено санаторно-курортним лікуванням 17 інвалідів загального захворювання, 18 громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС, одна дитина - інвалід, яка постраждала від аварії на ЧАЕС, 4 інваліда – спинальника, один учасник АТО. Також виплачена компенсація за невикористане санаторно – курортне лікування інвалідам війни та інвалідам від загального захворювання  16 особам на суму 5,170 тис. грн.

Спеціалістами відділу створено та підтримується в належному стані банк даних з проблем інвалідності щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації та виробами медичного призначення. Відповідно до порядку забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації заведено 938 особових справ.

За звітний період, видано 213 направлень на виготовлення протезно-ортопедичної продукції.                   

Відповідно до порядку призначення та виплати відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій, інвалідів війни, відшкодування проведено 12 особам на загальну суму 32,354 тис. грн.

Одним з видів соціальних послуг, які надає відділ є надання одноразової грошової матеріальної допомоги інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим пенсіонерам. Протягом минулого року грошову допомогу надано 25 особам на суму 16,205 тис. грн.

Було нараховано  та виплачено компенсаційних виплат 9 особам на суму 2,422 тис. грн. на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів та 4 особам на суму 1,502 тис. грн. на транспортні витрати.

Протягом року посвідчення дитини з багатодітної сім’ї отримали 90 дітей, а також 35 посвідчень - батьків багатодітної сім’ї.