Прес-центр21 липня 2020, 17:07

Виконання батьківських обов’язків, визначення місця проживання малолітніх дітей, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів – ці та інші питання розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Кремінської райдержадміністрації. На засіданні розглянуті питання:

        - виконання батьківських обов’язків матір’ю стосовно двох неповнолітніх дітей. Члени комісії дійшли висновку про доцільність позбавлення батьківських прав матері та призначення бабусі опікуном. В подальшому розгляд справи буде здійснюватись у судовому порядку.

- встановлення часу та місця побачення батька з малолітньою донькою. Оскільки на розгляді в Кремінському районному суді перебуває справа за позовом батька про визначення його участі у вихованні  малолітньої доньки, комісією складено відповідний висновок органу опіки та піклування, який буде надано суду для прийняття рішення.

- визначення місця проживання малолітніх дітей. Комісією визначено доцільність щодо місця проживання двох малолітніх дітей разом з матір’ю, про що прийняте відповідне рішення органу опіки та піклування Кремінської районної державної адміністрації.

- надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Такий статус надано ще 11 дітям, всього відповідний статус надано 1425 дітям, які зазнали психологічного насильства.

З питань захисту прав та інтересів дітей звертайтеся до служби у справах дітей Кремінської районної державної адміністрації.