Прес-центр15 грудня 2017, 10:12

Влада має залучати молодь до прийняття управлінських рішень.

14 грудня у Кремінському районному будинку дитячої творчості пройшов районний дебатний турнір серед команд шкіл міста за темою «Влада має залучати молодь до прийняття рішень». 
Організаторами турніру виступили відділ освіти Кремінської РДА, Кремінська районна рада, Кремінська міська рада, Кремінська районна дитяча громадська організація «Першоцвіт», а також будинок дитячої творчості. 
До складу журі запросили посадовців районної та міської рад, а також фахівців районного методичного кабінету. 
Дебати проходили гостро та динамічно. Команди пропонували аргументи на користь власної точки зору, враховуючи сучасну суспільно-політичну та економічну ситуацію в Україні, спростовували закиди опонентів та намагалися залучити на свою підтримку присутню аудиторію та членів журі.
Ці дебати стали не просто засобом удосконалення комунікативних навичок, бо діти висловлювали реальні побажання і пропозиції місцевій владі. 
 Всього у дебатах взяли участь 9 команд, а, от, у фінал потрапили тільки 4: у старшій віковій категорії дебатували учні гімназії та ЗОШ №2, у молодшій – гімназії та ЗОШ №3. 
У підсумку кращою було визнано аргументацію команди «Тріо» Кремінської школи-гімназії серед більш дорослих спікерів та команди «Темп» НВК «Кремінська ЗОШ І-ІІІ ст.№3-ДНЗ» у молодшій віковій категорії.
Вітаємо переможців із здобутими досягненнями, бажаємо усім учасникам подальших успіхів, а владі – приймати відповідні рішення із залученням молоді.