Прес-центр17 cічня 2018, 14:01

Враженнями від подорожі на Львівщину поділились юні учасники проекту «Змінимо країну разом!».

 Як повідомлялось раніше, три групи кремінських школярів у період зимових свят гостювали на Заході нашої держави. На запрошення керівництва територій Львівської області діти перебували у Сколівському, Радехівському та Турківському районах. 
Звісно, словами важко передати, як зустрічали наших дітей. З першої і до останньої хвилини перебування на львівській землі до хлопчиків і дівчаток з Кремінщини ставились як до своїх рідних. Про це йшлось на зустрічі однієї із груп дітей, а саме: Кудряшівської школи, з головою РДА Наталею Чехутою та головою районної ради Володимиром Прокопенком. 
Сьогодні керівники району поспілкувались із молоддю за чашкою чаю та послухали враження від подорожі. 
Всі діти відзначили надзвичайно теплий прийом членами родин зі Сколівщини, в яких вони проживали. Декому, навіть, не хотілось повертатися додому. 
 Юні кудряшівці знайомились із місцевими традиціями святкування Різдва, пам’ятками, відвідали багато цікавих місць Львівщини. 
Наталя Чехута зауважила, що ця поїздка – черговий крок в реалізації проекту "Змінимо країну разом!", започаткованого в рамках Угоди про співробітництво між Луганською, Львівською та Тернопільською областями. 
 «Наша співпраця відразу вийшла за межі протокольних стосунків, і цей візит є черговим підтвердженням цьому. До речі, це не перша подорож наших дітей до дружньої Сколівщини. Маю надію, що незабаром і в нашій області настане мир, і ми запросимо до нас сколівських дітлахів», - висловили свої сподівання Наталя Чехута.
Наприкінці зустрічі діти щиро подякували керівництву району та всім, хто доклав зусиль задля організації їх подорожі на Захід України. 
Безумовно, проект «Змінимо країну разом!» має велике культурологічне значення, але самим вагомим його підсумком є виховання формації громадян, для яких соборність України буде поняттям, сформованим на рівні підсвідомості.